Jak sprawniej osiągnąć takie stanowiska jak lider zespołu czy architekt? Oto 5 praktycznych wskazówek na budowanie ścieżki kariery i wyjście z seniorzone.
Seniorzone miejsce to gdzie Twoja firma postrzega Cię tylko jako programistę i nie masz możliwości spełnić się na takich stanowiskach jak lider zespołu, menager czy architekt.
1. Bądź oparciem dla potrzebujących pomocy. Często developerzy mają problem z komunikowaniem swoich trudności. Jeśli widzisz u kogoś wątpliwości lub potencjalne problemy – pomóż po przyjacielsku, przede wszystkim słuchaj. 2. Buduj swój wizerunek Zadbaj, aby Twoja eksperckość była widoczna w Internecie. Dobrze opracowany profil na LinkedInie motywuje do pracy nad swoimi umiejętnościami i utrzymanie wizerunku pogłębiającego swoją wiedzę profesjonalisty. 3. Proaktywnie komunikuj swoją wygraną Zarówno wewnątrz firmy ale i publicznie, np. tworząc posty w SM. Korzyści takiego działania są duże: przyciągasz potencjalnych współpracowników i kontrahentów z zewnątrz, co na pewno doceni Twój przełożony 4. Udawaj tak długo, aż Ci się uda! „Fake it till you make it”. Jeśli nie jesteś jeszcze w miejscu gdzie chcesz być, to staraj się pozorować to miejsce tak długo aż będzie ono prawdziwe. 5. Networking Pogawędka przy kawie z przełożonym może zrobić sporo dobrego dla Ciebie i Twojej kariery – budujesz relacje i zyskujesz cenne informacje, które pomogą Ci w dalszym rozwoju.
⚠️A to tylko zajawka! Bardziej rozbudowane porady znajdziesz w moim materiale wideo.
@SoftBull: ostatnia porada be like "wejdź w dupę szefowi to awansuje ciebie na poganiacza szczurów, dawnych kolegów". Komunikuj jasno jak bardzo potrzebują oni twojego nadzoru. Złota reguła niezależnie od branży ( ͡°͜ʖ͡°)
@lol3pdg: No nie wiem. Ja ostatnio dostałem od przełożonego feedback, że jestem pomocny, a też pracujemy w 95% zdalnie, więc pewnie po prostu wypytał ludzi ¯\_(ツ)_/¯ Filmiku nie chce mi się oglądać, ale największą przeszkodą dla programistów do zostania leadem są chyba właśnie soft skille - jasna komunikacja, umiejętność rozwiązywania konfliktów i efektywnego podejmowania decyzji są na tym stanowisku równie ważne, co skille techniczne.
No nie wiem. Ja ostatnio dostałem od przełożonego feedback, że jestem pomocny, a też pracujemy w 95% zdalnie, więc pewnie po prostu wypytał ludzi ¯_(ツ)_/¯
Właśnie o to chodzi, jakby sam nie wypytał lub ktoś by nie dał mu znać sam to by o tym nie wiedział :P
@SoftBull: Przecież bycie seniorem to najlepsze co może spotkac programistę. Zgarnia duży hajs a za nic nie odpowiada praktycznie. Nie gada z klientem, #!$%@? jedym słowem. Menager i inny lead to musisz być jakimś dynamicznym oskarkiem. Nie ma to jak siedzenie w piwnicy i seniorowanie
@SoftBull: Poza punktem pierwszym, mam wrażenie, że sugerujesz tworzenie fasady, skierowanej w złą stronę. Z mojej perspektywy kluczowe było zaangażowanie w inicjatywy na poziomie międzyzespołowym, zarówno techniczne (projekty, koordynacja, działania bez klarownych właścicieli) jak i społeczne (mentorowanie mniej doświadczonych pracowników, organizacja wewnętrznych hakatonów, sesji technicznych, inicjatyw socjalnych). Jako tzw. impact player z dobrą dyscypliną pracy nie musisz dbać o komunikację swoich sukcesów, inni będą dbali żebyś był zaangażowany w kluczowe
Seniorzone miejsce to gdzie Twoja firma postrzega Cię tylko jako programistę i nie masz możliwości spełnić się na takich stanowiskach jak lider zespołu, menager czy architekt.
1. Bądź oparciem dla potrzebujących pomocy.
Często developerzy mają problem z komunikowaniem swoich trudności.
Jeśli widzisz u kogoś wątpliwości lub potencjalne problemy – pomóż po przyjacielsku, przede wszystkim słuchaj.
2. Buduj swój wizerunek
Zadbaj, aby Twoja eksperckość była widoczna w Internecie. Dobrze opracowany profil na LinkedInie motywuje do pracy nad swoimi umiejętnościami i utrzymanie wizerunku pogłębiającego swoją wiedzę profesjonalisty.
3. Proaktywnie komunikuj swoją wygraną
Zarówno wewnątrz firmy ale i publicznie, np. tworząc posty w SM. Korzyści takiego działania są duże: przyciągasz potencjalnych współpracowników i kontrahentów z zewnątrz, co na pewno doceni Twój przełożony
4. Udawaj tak długo, aż Ci się uda!
„Fake it till you make it”. Jeśli nie jesteś jeszcze w miejscu gdzie chcesz być, to staraj się pozorować to miejsce tak długo aż będzie ono prawdziwe.
5. Networking
Pogawędka przy kawie z przełożonym może zrobić sporo dobrego dla Ciebie i Twojej kariery – budujesz relacje i zyskujesz cenne informacje, które pomogą Ci w dalszym rozwoju.
⚠️A to tylko zajawka! Bardziej rozbudowane porady znajdziesz w moim materiale wideo.
#programowanie #naukaprogramowania #java #informatyk #ciekawostki #jvm #byczazagroda #framework #kariera #springboot #git #github #it #rekrutacja #programista #hr
O ile ktoś tego nie zauważy (a przy pracy zdalnej nie zauważy), a osoba, której pomożesz nie da znać komuś wyżej to raczej nikt inny się o tym nie
@SoftBull: SageMaker? Sado maso? Scrum master? Spółdzielnia mieszkaniowa?
Właśnie o to chodzi, jakby sam nie wypytał lub ktoś by nie dał mu znać sam to by o tym nie wiedział :P
Menager i inny lead to musisz być jakimś dynamicznym oskarkiem. Nie ma to jak siedzenie w piwnicy i seniorowanie
Z mojej perspektywy kluczowe było zaangażowanie w inicjatywy na poziomie międzyzespołowym, zarówno techniczne (projekty, koordynacja, działania bez klarownych właścicieli) jak i społeczne (mentorowanie mniej doświadczonych pracowników, organizacja wewnętrznych hakatonów, sesji technicznych, inicjatyw socjalnych).
Jako tzw. impact player z dobrą dyscypliną pracy nie musisz dbać o komunikację swoich sukcesów, inni będą dbali żebyś był zaangażowany w kluczowe
Komentarz usunięty przez autora