Wpis z mikrobloga

Nic mnie ostatnio tak nie wkurza w tym kraju jak brak edukacji seksualnej. Wszystko co jest związane z seksem trzeba przemilczeć albo obśmiać.
Trafiłam dzisiaj na trzy artykuły na FB, jeden dotyczył golenia miejsc intymnych, drugi to rozmowa z seksuologiem na temat seksualności Polaków a trzeci dotyczył miłości greckiej.
Oczywiście same emotki ha ha bo wiecie, golenie #!$%@? takie śmieszne, ktoś napisał seks, czaisz, ruchanie xD.
A pod artykułem odnośnie seksu analnego to już w ogóle jakbym się znowu znalazła na gimnazjalnym korytarzu, bo kto to widział tak w dupę. I dziesiątki Grażynek urażonych, bo cytuje "od zarania, dupa jest od srania".
Dlaczego w tym smutnym jak #!$%@? kraju wszystko musi być tematem tabu? Seks tylko małżeński, po ciemku i pod kołdrą, pamiętajcie!
A w szkołach zakuwajcie żywot Wyszyńskiego, żeby wam ktoś broń Boże nie powiedział, że masturbacja jest ok, nawet jak pan Jezus patrzy.
#gorzkiezale wylane, można się rozejść.

#zalesie #seks #zwiazki #edukacja #szkola
  • 13
  • Odpowiedz
robienie szopki z ruchania i udawanie niepokalanego mając na koncie całkiem niezła sumę z 500+ jest bardziej obrzydliwe niż każdy z tematów tych artykułów period
  • Odpowiedz
@mokry_sen_polonisty: uważaj, bo zaraz wyskoczą wykopowe konserwy i Cię zjedzą, bo przecież edukację seksualną to mogą co najwyżej przeprowadzać rodzice w domu, a nie jacyś - tfu - seksuolodzy (czytaj: propagatorzy dewiacji) w szkołach.

Ci sami rodzice, którzy na tematy seksualności reagują w taki sposób, jaki opisałaś: podś#!$%@? na Fb albo rechotaniem ze "złotych dowcipów" o #!$%@? przy stole ze znajomymi, ale tylko po czterech-pięciu głębszych.
  • Odpowiedz
@mokry_sen_polonisty: a czego się spodziewałaś w tym zaścianku europy. Przecież tu nadal średniowiecze. Kilka tygodni temu na topie były kontrowersje wokół odsłaniania łydek przez gimnazjalistki, a ty tu chcesz o seksie(o matko ja naprawdę napisałem to słowo! będę się w piekle smażył) otwarcie dyskutować.
  • Odpowiedz
@mokry_sen_polonisty: Niestety każde pokolenie jest wychowywane we wstydzie związanym z takimi tematami. Nie umiemy rozmawiać na temat seksu i intymności (ja na przykład nie umiem i wiem, że wyzwaniem dla mnie będzie rozmawiać o tym z moimi potencjalnymi dziećmi w przyszłości - w moim domu to był temat tabu i o ile mogłam spytać mamy, "czy to normalne", albo "dlaczego", o tyle samo stwierdzenie, żeby rodzice kupili mi podpaski, kiedy obok
  • Odpowiedz