Aktywne Wpisy
Anonek463 +425
Człowiek od razu bezpieczniej się czuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) #heheszki #policja #marihuana #narkotykizawszespoko #narkotyki
tomosano +68
Mamy to, nocna cisza alkoholowa w Warszawie została przegłosowana. Największa represja wobec alkoholików po 89' xD
Trzeba to opić wodą z limonką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Módlmy się za weekendowych meneli, czekają ich ciężkie chwile xd
#alkohol #alkoholizm #warszawa #wiadomosci #niepopularnaopinia #zdrowie #neuropa
Trzeba to opić wodą z limonką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Módlmy się za weekendowych meneli, czekają ich ciężkie chwile xd
#alkohol #alkoholizm #warszawa #wiadomosci #niepopularnaopinia #zdrowie #neuropa
Czy nocna cisza alkoholowa to dobry pomysł?
- Tak 45.7% (670)
- jeszcze jak 14.5% (212)
- Nie 29.9% (438)
- alkohol to moje paliwo 10.0% (146)
Czy warto brać architekta wnętrz do zaprojektowania dwóch pomieszczeń w mieszkaniu? Chciałbym, żeby projekt był nowoczesny i od razu z wykazem materiałów. Nie wiem, czy można poprosić o taką usługę w odniesieniu tylko do części pomieszczeń. Jakich cen spodziewać się w #warszawa i czy kogoś polecacie?
#remontujzwykopem #budujzwykopem #pytanie #kiciochpyta #meble #architekturawnetrz
wszystko zależy od tego, jak sam ogarniasz poczucie estetyki i ergonomii,
wydaje mi się że jestem ogarnięty w tych kwestiach i kilka rzeczy gość po prostu zwizualizował w 3d, dając jakieś rady.
wziąłbym też drugi raz kogoś takiego, przynajmniej do tych kluczowych pomieszczeń.
@adeer: nie ogarniam. dlatego nie chcę ryzykować ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym nie chciałbym, żeby tak po prostu ktoś przyszedł i powstawiał mi meble z Casto. Liczę na to, że doświadczony i zorientowany w rynku człowiek będzie w stanie zaproponować coś extra. Ale nie korzystałem nigdy z takich usług.
Architektkę miałem z Łodzi, a sam mieszkam
Między innymi z tego powodu IMO
@SuperStefan: o to właśnie mi chodzi. Chyba nie chciałbym mieszkać w takim, które sam wymyśliłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdalnie się trochę cykam. To nie jest duże mieszkanie, więc trudność większa i wolałbym chyba, żeby ktoś sam przyszedł i zobaczył.
@wonsz_smieszek: mam koleżankę, która miała architekta z jej miasta i wizyta face2face na mieszkaniu wcale nie pomogła - bo gość zrobił kiepską robotę. A u mnie zdalnie wyszło super. Napewno przy każdym otrzymanym projekcie warto wziąć taśmę mierniczą i sprawdzić samemu, czy np. stół w tym i tym miejscu jest ok. Albo też przejść się do IKEI i sprawdzić na żywym przykładzie dane wymiary.
Na rzutach od dewelopera będzie informacja o stronach świata, gdzie grzejniki i jej wysokie, gdzie okna i jak wysokie, którędy idą rury - to
@wonsz_smieszek: Nie polecę mojej architekti, bo komunikacja z nią była jak z upośledzonym dzieckiem... ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakbym miała drugi raz szukać w
Komentarz usunięty przez autora
Nie wiedziałem, że tak można.
@wonsz_smieszek: Oficjalnie nie można :/ Nie wiem, jak ona to robi... Może je ukrywa czy coś. ¯\_(ツ)_/¯
@wonsz_smieszek: to na szybko dodam takie tipy, które użyła moja projektantka i są widoczne na jej wizualizacji:
- w łazience fajnie jest walnąć duże lustro na ścianę. Ogólnie lustra powiększają przestrzeń
- w pozostałych pomieszczeniach, fajnie jest użyć fototapet dobrej jakości - dzięki temu ściana może dodać detali. W toalecie mam nawet kombinację - lustro, a na przeciwnej stronie fototapeta - daje to bardzo fajny efekt!
- dobrze jest, gdy też ściany, fronty i kanapy są tłem dla kolorów i dodatków - u mnie w salonie jest szara kanapa, a w w kuchni antracytowe płytki; za pomocą drobnych dodatków (np. żółta poduszka na kanapie, miętowy dzbanek na blacie kuchennym) mogę łatwo dodać (i łatwo
@FTR: też tak zrobiłem - chętny architekt sam się odezwie ;)