Wpis z mikrobloga

@LordDockers: ten łącznik "oraz" dla mnie jest niejednoznaczny z jednej strony wydaje mi się że odnosi się do miejsc , a z drugiej strony do pierwszego zdania "Odkrycie ust i nosa" ale raczej te podpunkty rozdzielają to tak jak trzeba
  • Odpowiedz
w tym posiłków i napojów wydawanych na pokładzie pociągu.

@Morritz: czyli jak kupisz nasze żarcie - to możesz spożywać bez maski, ale swoje w masce ? XD co k---a?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
w tym posiłków i napojów wydawanych na pokładzie pociągu.

@Morritz: czyli jak kupisz nasze żarcie - to możesz spożywać bez maski, ale swoje w masce ? XD co k---a?

@Jurigag: No a dziwi cię to? Przecież takich absurdów jest wiele. Np ograniczenia ilości osób w sklepach vs komunikacja gdzie w sklepie 100 m2 mogło być 8 osób a w autobusie 8m2 20.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: albo jeżeli np. masz dziewczynę która mieszka gdzie indziej, w aucie "musicie" mieć maseczki, nawet jak potem pójdziecie sobie robić wiadomo co. Oczywiście przepis ten jest de facto martwy, ale jest.
  • Odpowiedz
@nimor1: nwm jak jest obecnie, ale ostatni znany mi stan to ze nie trzeba we wlasnym samochodzie,
jedynie pamietam ze byla jakas zmiana w rozporzadzeniu ktora tak brzmiala jakby trzeba bylo w samochodzie ale w rzeczywistosci tak nie bylo, jak chcesz to moge ci sprawdzic jak jest obecnie
  • Odpowiedz
@Morritz: czyli (chyba) wychodzi na to, że faktycznie przepis był, ale na szczęście go nie ma. Ale prawnikiem nie jestem, choć to nie ma znaczenia bo to tak naprawdę bezprawna parodia prawa.
  • Odpowiedz