Wpis z mikrobloga

@myrmekochoria: Jak wchodzisz w kartele to liczysz się z tym, że stracisz głowę. Mnie najbardziej poruszył film z życia zwykłego ruskiego bezdomnego, gdzie dwóch młodych zwyroli torturuje człowieka pchając mu długi śrubokręt w oczodoły, na żywca, bo… No właśnie nie wiem dlaczego. W kartelu nie był.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 29
@Trybun_Plebejski:

W naszym przypadku jesteśmy ewolucją cywilizacji grecko-rzymskiej i wyznajemy pewnego rodzaju unowocześnione wartości cenione w tamtych kulturach. Potomkowie Azteków czy Chińczycy moim zdaniem zawsze będą mieć inny mindset i inny zespół wartości, nawet jak przyjmą chrześcijaństwo i będą jeść włoską pizzę.

To nie tak. W naszej kulturze też mieliśmy niemieckich nazistów, belgijskich oprawców co w Kongo dokonywali bestialstw porównywalnych do tych z Meksyku, Hiszpanów co jechali po bandzie w czasie wojny domowej w latach 30. Brytyjczycy czy Francuzi w koloniach też nie błyszczeli
  • Odpowiedz
@trololo55: chodziło mi o "demokrację" w wydaniu USA na Bliskim Wschodzie. Wpadli z czołgami i całą resztą i bajzlu narobili na drugim końcu świata, bo się dolar nie zgadzał, ale Meksyku pod własnym nosem nie ruszą
  • Odpowiedz
@myrmekochoria: Pamiętam na ujaranych były filmiki jak obcinali ręce a potem głowę zabójcy na zlecenie z konkurencyjnego kartelu, jest też ciekawy filmik jak kibole przeciwnej drużyny po tym jak oklep dostali tracą głowy, a najgorszy filmik jaki widziałem to jak goście z kartelu zdjęli z twarzy typowi, obcięli mu dłonie i dźgali go jakimiś szpikulcami a on wciąż żył...;/
p------i
  • Odpowiedz