Aktywne Wpisy

Po jakim czasie od założenia konta zacznę mieć pomarańczowy nick ?

Drom +62
Witam kolejnego dnia.
Ja wciąż zbanowany. I wciąż się nie poddaję, jestem niezłomny.
Ja wciąż zbanowany. I wciąż się nie poddaję, jestem niezłomny.
źródło: IMG_20251014_002944
Pobierz

Mirki, przymierzam się do zakupu nowego ekspresu do kawy. Mój obecny, 10 letni ciśnieniowy Krups już dogorywa, mimo moich usilnych prób łatania go uszczelkami i wężykami. Mam na oku kilka modeli i myślę o dźwigniowym ekspresie LaPavoni Professional Lusso. Miał ktoś do czynienia z tym modelem i mógłby się wypowiedzieć? Albo ogólnie powiedzieć coś o ekspresach dźwigniowych? Warto, czy to jednak przerost formy nad treścią i lepiej zdecydować się na automat. Jeżeli macie jakieś inne modele godne polecenia w budżecie 3500-6000 to również z chęcią wysłucham. Ogólnie jedyny mój wymóg to żeby był kolbowy. Jedyne czego potrzebuję to robienie espresso i ew. Spieniacz do mleka (ale to niekoniecznie). Z góry dzięki za wsparcie.
źródło: comment_1635887453RxgOw5GQABUeGt2hxikJL5.jpg
PobierzNa Twoim miejscu szukał bym porządnej tradycyjnej kolby, bo przeskok w ilości rzeczy do ogarnięcia z automatu i tak będzie spory. No i pamiętaj, że trzeba dokupić młynek do tego ( ͡
Generalnie niewiele mam do dodania. A i nie zapomnij o dobrym młynku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Młynek niche zero jeśli chcesz ważyć każdą dozę albo Eureka mignion specialita jeśli nie chcesz.