Wpis z mikrobloga

@paramyksowiroza: jak podajesz przepis, to chociaż ten poprawny ;) włoska kultura bardzo dba o oryginalność przepisów i raczej nie sa skłonni do eksperymentów i zmian ich najabardziej tradycyjnych przepisów. a w ragu bolognese na pewno nie ma czosnku.
  • Odpowiedz
@Blaise155: Raz zrobiłem z włoskiego przepisu. Dobra wołowina, wino warzywa itd, a i tak bardziej smakuje mi domowa wersja, mięso wieprzowo wołowe, pomidory z puchy, trochę passaty, cebula, czosnek, bazylia, oregano, szczypta cynamonu i trochę serka kanapkowego.
  • Odpowiedz
@KromkaMistrz: nie ma czegoś takiego jak jednolita kuchnia włoska. W obrębie jednego regionu geograficznego mogą być rozne tradycje. Nie ma przeciwwskazań żeby dodawać czosnek jak np Jacques Pepin
  • Odpowiedz