Jesienne #mirkowyzwanie było bardzo sympatyczne :) Dostałam zadania: 1. Wykonaj jesienną dekorację do domu z naturalnych składników - liści, kasztanów, żołędzi, gałązek, suszonych kwiatów. Może to być wieniec, bukiet, stroik czy coś innego. 2. Zrób karmnik dla ptaków z naturalnych materiałów. Zadbaj o to zawczasu - niech zima Ciebie nie zaskoczy w tej kwestii. 3. Ogarnij cokolwiek w swoim ogrodzie, sadzie. Może trzeba podciąć gałęzie, pograbić liście, wyciąć stary krzew.
Stwierdziłam, że wreszcie trzeba zrobić coś co będzie pokazane światu, nie zostanie tylko w moim domu, no i przy okazji przyczyni się do czegoś dobrego.
Zrobię karmnik dla ptaków. Długo nad nim myślałam jak w warunkach mieszkaniowych, bez narzędzi, bez drewienka zrobić karmnik. No i przyszły pomysły aby wykorzystać to co się ma w domu, a co nie koniecznie jest potrzebne #zerowaste
Segregator, sznurówki, rurki, zakrętki od słoików, jesienny motyw liści i mamy to :) Jest karmnik.
Aby go zawiesić udałam się w teren: podchodziłam trochę po wałach #wroclaw i znalazłam odpowiednie drzewo, aby umieścić karmnik z jedzonkiem dla ptaków. Będę często odwiedzać to miejsce, aby dokładać jedzenia i sprawdzać czy przylatują.
@vivianka: super :) jakby były mrozy to tylko pamiętaj o regularnym dokładaniu karmy jeśli w okolicy nie ma innych źródeł pokarmu bo ptaki mogą się przyzwyczaić i czasem spalić energię na przylot i jak nie będzie karmy to zamarzną
Dostałam zadania:
1. Wykonaj jesienną dekorację do domu z naturalnych składników - liści, kasztanów, żołędzi, gałązek, suszonych kwiatów. Może to być wieniec, bukiet, stroik czy coś innego.
2. Zrób karmnik dla ptaków z naturalnych materiałów. Zadbaj o to zawczasu - niech zima Ciebie nie zaskoczy w tej kwestii.
3. Ogarnij cokolwiek w swoim ogrodzie, sadzie. Może trzeba podciąć gałęzie, pograbić liście, wyciąć stary krzew.
Stwierdziłam, że wreszcie trzeba zrobić coś co będzie pokazane światu, nie zostanie tylko w moim domu, no i przy okazji przyczyni się do czegoś dobrego.
Zrobię karmnik dla ptaków. Długo nad nim myślałam jak w warunkach mieszkaniowych, bez narzędzi, bez drewienka zrobić karmnik.
No i przyszły pomysły aby wykorzystać to co się ma w domu, a co nie koniecznie jest potrzebne #zerowaste
Segregator, sznurówki, rurki, zakrętki od słoików, jesienny motyw liści i mamy to :) Jest karmnik.
Aby go zawiesić udałam się w teren: podchodziłam trochę po wałach #wroclaw i znalazłam odpowiednie drzewo, aby umieścić karmnik z jedzonkiem dla ptaków. Będę często odwiedzać to miejsce, aby dokładać jedzenia i sprawdzać czy przylatują.
W komentarzach większe fotki.
#pomagajzwykopem #ptaki #zwierzeta #handmade
Komentarz usunięty przez autora