#upc #nieelektronika czy komuś z was udało się regulować głośność w dekoderze upc 4k? Mam tv sharp , dekoder połączony po hdmi. Niestety nie mogę regulować głośności ani dekodera, ani telewizora
@Felonious_Gru: sharp leci po radio, to fakt, ale dekoder też lata po radio. Udało mi się zmusić do wyłączania tv i dekodera jednocześnie właśnie po włączeniu hdmi cec się tylko tyle działa
@Felonious_Gru: chyba masz rację. Nie zmienia to faktu, że po hdmi cec powinna działać regulacja głośności. Ewentualnie regulacja głośności w samym dekoderze powinna działać...
@Felonious_Gru: przecież uklad regulacji głośności to grosze, a dalby mozliwoosc normalnego dzialania. Co mi po tym, ze mi tv i dekoder wl/wyl jednoczesnie, jak nie moge regulować głośności jednym pilotem...
Podobno HDMI cec działa na dekoderach 4k, ale ja mam stary bo jako tako działa nagrywanie xD
@VoltAmper230V: Ale dekoder sygnały dla tv puszcza po IR i tylko po IR ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@VoltAmper230V: A to już od dawna sobie wymyślili, że zamiast regulować w dekoderze to będa sterować telewizorem. Fajne - dopóki działa xD
Tylko że to nie w tę stronę
@VoltAmper230V: w ogóle ma analogowe wyjście jeszcze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oni po prostu zrobili to dla wygody użytkownika.