Wpis z mikrobloga

Już ponad rok na pop! os. Za okienkami nie tesknie, brak problemów z aktualizacjami, wszystkie gry w które gram chodzą bez problemow. Nie jestem jakimś geekiem, wszystko ogarnąłem z poradników i forów. Polecam ten styl życia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@miesnakrowa: jedyny linux który mi sie w-----ł bez wyraźnej przyczyny, to manjaro w dupe j----e (wysrał sie po 3 dniach, gdzie najbardziej zaawansowaną rzeczą jaką na nim robiłem było scrollowanie reddita xD).
Fedora, Debian, Ubuntu, Mint, wszystkie potrafiły działać nawet na uszkodzonym dysku (co prawda nie działały wiecznie, ale dalej. Na uszkodzonym dysku).
Obecnie siedze na archu, i od 1.5 miesiąca miałem tylko jeden poważny problem (który naprawiła jedna komenda)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@RedveKoronny: "rolling release" i co z tego, to się sypie co chwilę. Przesiadłem się na minta 19 świeżo po premierze i jest ok.

Jedyne w czym grzebałem to skopiowałem dwie linijki z neta do pliku w conf.d żeby grafika chodziła płynniej, a no i jakieś uprawnienia do programatorów
  • Odpowiedz
@Pawlu10: Odpowiedzią na sypiącego się linuxa, jest zmiana z gównianego manjaro na coś normalnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mi się obecnie nic nie sypie, i też ciężko mi wydedukować jaki może być u ciebie problem, w sumie to też nie wiem czemu pod twoją odpowiedzią oznaczyłeś mnie, bo tylko napisałem że u mnie wszystko śmiga
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@RedveKoronny: bo mi też się Manjaro sypało.

A problemy od zawsze związane z grafiką, nie wiem tylko co dokładnie, czy ten zgniłek X czy same sterowniki ale różne procesory i karty graficzne miałem i zawsze były jakieś zgrzyty po instalacji (wersje live często chodziły bez zająknięcia)
  • Odpowiedz