Aktywne Wpisy

Bez sensu zupełnie korci mnie żeby wrzucić swoje dojce na mirko. Powstrzymajcie mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Umeraczyk +21
Przypominam o tej krindżowej akcji przez którą straciłeś miłość życia
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dajmy im mówić! XD
"Tssssoooo? Zdradek chce biskupa Jędraszewskiego uciszyć? Nie może być! Dajmy mu częściej się wypowiadać i więcej czasu antenowego!"
XD
@Frasad: szachy 5D w wykonaniu Sikorskiego xD
@Patermantis: to nie przypadek, że za PiS, Polska jest najszybciej laicyzującym się państwem na świecie.
Nie wiem, czy to celowe działanie ale gdy już wymrze pisowski emeryci elektorat to kościół i wszelkie tzw. wartości patriotyczne będą kompletnie obrzydzone reszcie społeczeństwa. Młodzi wystrzelą w stronę lewackiej skrajności niczym z
Ale jako, że firmowane jest chrześcijaństwem i patriotyzmem, to wielu się nie zorientuje i już będzie wysypki dostawać na samo hasło "wartość chrześcijańskie" i "wartości patriotyczne".
Idealny grunt dla lewactwa, do przejęcie tak przygotowanego społeczeństwa.
Komentarz usunięty przez autora
@szpongiel: Kto ustala wzorzec wspólnotowości z chrześcijaństwem?
@szpongiel: nie sądzę, że akurat PiS ma tutaj dużo do gadania. Polska jest szybko laicyzujacym się krajem przez PRL. Wtedy wiara była symbolem buntu, nawet jeśli komuś z wiarą było nie po drodze, następnie wierzyło się bo tak wypadało. Najnowsze pokolenie nie ma problemu PRL, a za to ma powszechny dostęp do wiedzy, nauki i kultury
O to chodzi. Fakt, teki trend i tak by był ale zarówno kościół jak i PiS aktywnie go przyspieszają.
@szpongiel: Bardzo subiektywne i podlegające interpretacji. Według twojej wizji jakikolwiek istniejący zinstytucjonalizowany kościół nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. Jego członkowie będą zapewne odmiennego zdania. To tylko opinie.
J---ć leszczy, homosiami się nie pieścić ( ͡° ͜ʖ ͡°)