Wpis z mikrobloga

@Ktotegojeszczeuzywa: Ale jakie porównywanie? Napisałam, że nie wiem jak wygląda Kinderka, widziałam tylko niewyraźne fotki, a nawet gdybym widziała wyraźne to bym nie porównywała. Napisałam tylko, że raczej wszystkie dziewczyny, z którymi spotykał się Wykopek, były raczej w obowiązującym (dość wąskim niestety) kanonie. Ze strony Wykopka faktycznie chamsko i niefajnie robić takie porównania.
  • Odpowiedz
dziewczyny, z którymi spotykał się Wykopek, były mocno w kanonie

@herzyk_wieczorkiewicz: @spalisz_owoce: Zawsze mamy bekę z tego twojego "w kanonie". Takie jak wy śmierdzą z------m feminizmem już w słownictwie. Taką sektą jesteście. Nie umiecie normalnie mówić "ładna" albo "brzydka" tylko "w kanonie". (jakby co to wiem skąd wam się to bierze bo niestety znam wasze chore poglądy).
Mimo wszystko jesteście śmieszne.

były raczej w obowiązującym
  • Odpowiedz
@M_xxx: Określenie "w kanonie" jest o wiele bardziej precyzyjne. Jak na jednym z incel serwerów pokazałam portret najbardziej atrakcyjnego dziennikarza okresu Rewolucji Francuskiej to uznali, że wygląda jak brzydka kobieta, a wtedy uchodził za bardzo przystojnego. Więc tak, był w kanonie ale najwyraźniej już nie jest. Pełniejsze kobiety w Renesansie były "w kanonie", a dzisiaj nie są. Serio, to nie jest trudne zrozumieć, dlaczego określenia "ładny" i "brzydki" niosą ze
  • Odpowiedz