@jebluschytrus #!$%@? jest to w samym zalążku, że daje się żywe stworzenie jako prezent, a później zbywa się jakby to był przedmiot typu książka czy buty.
@Jankino: Ludzie tacy jak Ty, którzy wytykają takie zachowania, przyczyniają się do tego, że niektórzy wolą zostawić psa w lesie albo na drodze, zamiast wystawić ogłoszenie i go oddać.
@Jankino a ja szanuję za wyłożenie kawy na ławę. Lepsza byłaby jakaś ściema o chorobie albo ciężkiej sytuacji? Dobrze, że nie porzucą gdzieś w lesie jak niektórzy.
@Jankino: Dostali pieska jako prezent, niekoniecznie od ojca. Pewnie dzieci prosili żeby go zostawić. Pies ma dopiero 3 miesiące, na pewno znajdzie właściciela. Śmieszne że ma przepraszać w ogłoszeniu.
@maciss Jednak tutaj widać A być może tylko ja tak odczuwam, że nie ma tutaj w tym ogłoszeniu poczucia winy za błąd który się popełnilo czyli nieprzemyslana lekkoduszna decyzja o adopcji zwierzaka.
Tak tylko ty. Na końcu jest ze nietrafiony prezent. Jaki błąd inny można jej zazucic? Czy nauczyla ich w ogóle wychodzic z nim na zewnątrz, jak się zachować podczas niego. Pierwsze 10 razy mogli razem to robić. Ale tego nie
@jebluschytrus rodzice powinni wychodzić, bo każde zwierzę to odpowiedzialność rodziców. Dzieci nie mieszkają same więc przed i po pracy (2x) z psem można wyjść. Jak się zdecydowałeś na psa to trzeba znalezc dla niego czas.
@blackmilk naprawdę jakim kretynem trzeba być żeby mnie przewidzieć zachowań kilkuletnich dzieci. Ja życzę powodzenia tej rodzinie Jeśli matka nie potrafi wychować własnego potomstwa na ludzi odpowiedzialnych
@Jankino: @Carlos_Irwin_Estevez: @jebluschytrus: @lubiegrzeski: Też bym go od idiotów nawyzywał. Zamiast jak człowiek psa w worek i do rzeki to komu innemu problem będzie sprawiać. Nie trafił z prezentem to trzeba podjąć męską decyzję, bo taki pies przekazywany z rąk do rąk jest już do niczego.
@Jankino: chyba lepiej, że chce komuś oddać a nie przywiązuje w lesie.
@Jankino: czyli lepiej jak go #!$%@? z samochodu lub przywiąże w lecie do drzewa, albo co najgorsze odda do schroniska? Skoro chce mu znaleźć nowego właściciela to jest to ok.
@blackmilk: @jebluschytrus: Nie. Lepiej WPIERW użyć mózgu i wiedzieć, że kupowanie żywej istoty na prezent to najgłupsza rzecz jaką można zrobić. Tym bardziej dla dzieci. Jak
@tarushiba: w waszym idealnym świecie pewnie ludzie WPIERW używają mózgu, a następnie robotycznie działają. W polsce jest szacunkowo koło 9mln rodzin. W waszym idealnym świecie pewnie wszystkie te rodziny WPIERW myślą... I pewnie wam się światła zmieniają na zielone jak do nich dojeżdżacie..
Dymy kończą się tam, gdzie komuś może stać się realna krzywda. To co zrobił Tyburski były bardzo niebezpieczne i jako koneserowi patologi jest mi smutno. Należy to potępić.
To zabierasz telefon i uczysz odpowiedzialności.
Tak tylko ty. Na końcu jest ze nietrafiony prezent. Jaki błąd inny można jej zazucic? Czy nauczyla ich w ogóle wychodzic z nim na zewnątrz, jak się zachować podczas niego. Pierwsze 10 razy mogli razem to robić. Ale tego nie
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Cieszy mnie, że jeszcze nie wszyscy oczadzieli.
@blackmilk: @jebluschytrus: Nie. Lepiej WPIERW użyć mózgu i wiedzieć, że kupowanie żywej istoty na prezent to najgłupsza rzecz jaką można zrobić. Tym bardziej dla dzieci. Jak
W polsce jest szacunkowo koło 9mln rodzin. W waszym idealnym świecie pewnie wszystkie te rodziny WPIERW myślą...
I pewnie wam się światła zmieniają na zielone jak do nich dojeżdżacie..