Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy te Astry są spoko i to dramatyzowanie tylko?

@Finsky:
są spoko, dramatyzowanie napinaczy internetowych
jedynie zajrzeć w polecane i odradzane silniki i to wszystko

zaraz Cię zjedzą, że jak coś to tylko V8 biturbo kompresor hyper vtec bo inaczej to auto nie jedzie xD
  • Odpowiedz
@Finsky: Spoko auto w miarę tanie w utrzymaniu i każdy mechanik to zna. Ja osobiście polecam 1.8 Z18XE 125KM prosty silnik w miarę i dobrze znosi gaz. Ewentualnie jak ktoś wyżej napisał jak Ci pasowała meriva to szukaj merivy tylko 1.8. Ostatnio szukałem takiej merivy dla mamy, w porównaniu do 1.6 ojca to jest rakieta. xD
  • Odpowiedz
@Finsky: Astra jest ogólnie spoko, części łatwo dostępne, tylko niektóre silniki są problematyczne choć podobno trwałe. Ja mam 1.6 xep w LPG - bierze spore ilości oleju i pewnie niedługo mi ten silnik padnie. Przez 6 lat dwa razy wymieniałem cewkę oraz musiałem spawać głowicę. Teraz jeszcze ten problem z olejem... Poza silnikiem, to nic z tym samochodem się nie dzieje. Moja sztuka jest bardzo dobrze zabezpieczona przed korozją -
  • Odpowiedz
@JosePepe: cewkę pewnie wymieniałeś, bo swiec nie wymieniałeś regularnie, co jest ważne przy lpg? ;f

Asterka Boża jest poprawna do bolu i tania w użytkowaniu; z silnikow 1.8 125 jak już było wspomniane, albo 2.0 turbo.
Pozostaje jeszcze kwestia skrzyni F17, która zrobiona jest z gownolitu i prędzej czy później sie posypie.
Poza tym to lac (lpg), wymieniać olej na czas, pilnować stanu i można jeździć.
  • Odpowiedz