Wpis z mikrobloga

Squid game fenomenem Netfliksa. XD Żaden fenomen, fajny serial, taki starej daty, gdzie nie ma żadnej propagandy, poprawności politycznej, cenzorów itd. Po prostu koreańczycy zrobili normalny serial puszczając luzem fantazję. Tam aż czuć, że reżyser robił co chciał, a nie siedział skrępowany na stołku i obserwował co wypada.

#squidgame #seriale #netflix #takaprawda
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: Właśnie dlatego jak OP mówisz, fajnie się go ogląda. Luźna fabuła, bez tych zbędnych pierdół, ot tak by sobie odcinek wieczorem obejrzeć.
  • Odpowiedz
@meh123:
Przeciez to, ze tamten sie poddal po tym jak zostal pokonany to w ogole bylo nieistotne dla fabuly xD Mowie o ogole fabuly i jak skonczyl glowny bohater, a nie jakims jednym randomowym momencie.
To, ze dziadek mogl stac za tym bylo troche hintowane tak btw.
  • Odpowiedz
Ten serial słabo mi przypadł do gustu ze względu na to ze nie byłem w stanie uwierzyć w mentalność tych ludzi i ze są w stanie się na coś takiego godzić - przez co w ogóle nie mogłem się zaangażować emocjonalnie, z reszta gra aktorska też jakaś taka dziwna - ale może moje amatorskie oko jest nieprzyzwyczajone do oglądania Azjatów na ekranie XD
  • Odpowiedz
@pi73r: czyli dla ciebie oczywistym było to, że główny bohater wygra? Ogólnie rzecz biorąc tak, ale moim zdaniem dobrze zbudowali napięcie i poczucie niepewności w ostatnich odcinkach. Osobiście nie wiedziałem kto wygra i w jaki sposób. Zakładałem nawet, że przeżyje cała finałowa 3 dzięki plot armor.

A co do dziadka, trochę hintowane? Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że nie pokazali jak do niego strzelają i raz jak
  • Odpowiedz
@meh123:
No niespodziewac sie, ze glowny bohater wygra to musial byc chyba Twoj pierwszy kontakt z filmem/telewizja xD
Ze 1 osoba przezyje cala gre to tez dosc obvious byl prawie od poczatku.
No dziadek caly czas zachowywal sie podejrzanie, cieszyl sie grami, pomijam, e nie byla pokazana smierc, pojawial sie w niespodziewanych miejscach, mial gotowe rozwiazania etc.
  • Odpowiedz
@pi73r:

mial gotowe rozwiazania etc.

co? pierwszą grę wygrał normalnie, nie było tam "gotowego" rozwiązania, wystarczyła chęć do gry.
Grę z wykrajaniem kształtów też by przegrał, gdyby nie zgapił lizania od głównego
  • Odpowiedz
@pi73r: chyba mnie nie zrozumiałeś. Tak, zakończenie jest przewidywalne w tym sensie, że główny bohater przeżył, ale sposób w jaki do tego doszło taki nie był. Zresztą ciekawi mnie jak ty mogłeś przewidzieć zakończenie, jak wyraźnie widziałeś rzeczy, których nie było. Bo nie wiem w jaki sposób doszedłeś do wniosku, że dziadek znał rozwiązania.

ze nie byłem w stanie uwierzyć w mentalność tych ludzi i ze są w stanie się
  • Odpowiedz
  • 0
@pawel694 niby tak, ale nie. To coś jak dominowanie u psów, gość jara się możliwością doprowadzenia do sytuacji, w której, ktos mu zrobinloda na pstryknięcie
  • Odpowiedz