Aktywne Wpisy
M4rcinS +200
Eh, muszę to zrobić. Ten januszex mnie dobija. Obiecują podwyżkę od 5 lat i nic. Przychodzę dzisiaj z wypowiedzeniem umowy. Zobaczymy co szef na to powie. Jestem aktualnie jedyną osobą na dziale która bez niczyjej pomocy da sobie radę, bo reszta to nowe osoby. Miałem je uczyć, ale wali mnie to. Obieram od razu cały mój urlop i wypadam z tego gówna zwanym firmą. Po 16 opiszę wam co i jak.
#
#
Filippa +63
I ciągle pieprzenie i chwalenie się ile to ktoś pracuje. Jeden po 10h, drugi po 12, jeszcze inny po 16 czasami. I to powód do dumy. W końcu na tym polega życie. A jak myślisz inaczej to jesteś leń śmierdzący.
Wiadomo, że czasami ktoś ma określony cel i przez jakiś czas, nawet kilka lat ciężko na to pracuje i to jest OK. Ale wielu uważa, że każdy powinien ciężko pracować, przez całe życie. A jak się zapytamy po co to odpowiedź będzie najczęściej: no bo tak przecież to grzech siedzieć i nic nie robić. Nawet jak wygrasz 10 mln zł to nadal charuj jak głupi XD
A tak przy okazji, widzę że nadal jeszcze funkcjonuje cykl życia polegający na tym, że najpierw dwoje dorosłych ludzi decyduje się na dziecko ale w okolicy 18-19 roku życia już ich zaczyna irytować i najlepiej jakby się wyniosło i samo utrzymywało. A jak z łaski jeszcze mu chcą dać trochę kasy to oczywiście tylko na to co oni uważają za słuszne, w końcu nie po to dali gówniakowi życie żeby miał własne zdanie tylko po to, żeby robił za darmową opiekę medyczną jak na starość zachorują. I tak się dzieje życia cud.
#bekazpodludzi #antynatalizm #gownowpis #polska
@Nobody32: Bo praca uszlachetnia, trzyma Twoje nerwy i zdrowie psychiczne w ryzach oraz nadaje rytm Twojemu zegarowi dobowemu. Zobacz jak sobie życie ułożyli ludzie, którzy wygrali 10mln i nie pracowali oraz Ci, co pracowali. A no tak, o tych drugich nie usłyszysz, bo tylko pierwsi mają tendencję do #!$%@? wszystkiego. Praca jest ważna w naszym życiu, jakakolwiek (dam prawie,
Komentarz usunięty przez autora
I sam zagadał do mnie, że lepiej by się pracowało 4 dni a nie 5 w tygodniu xD Bo czas dla rodziny itp. no ale niestety branża ogranicza wprowadzenie tego w oddziale ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Poza tym jest pewien problem, że żyjąc używasz rzeczy wspólnych. Póki nie ma podatku pogłównego nie pracując jesteś pasożytem, a pasożytów nikt nie lubi
I tutaj akurat ma rację. Powinno się pracować po to by żyć, a nie żyć po to by pracować ¯\_(ツ)_/¯
Co to za bzdury, a VAT, a akcyza choćby? Niepracujący multimilioner wydający swój dobytek zapłaci ich pewnie znacznie więcej niż etatowiec w ostatecznym rozrachunku.
Podatki płaci nawet bezdomny, no chyba że wszystko co do joty dostaje z datków, to wtedy nie.
Poza tym jest pewien problem, że żyjąc używasz rzeczy wspólnych. Póki nie ma podatku pogłównego nie pracując jesteś pasożytem, a pasożytów nikt nie lubi
Co to za bzdury, a VAT, a akcyza choćby? Niepracujący multimilioner wydający swój dobytek zapłaci ich pewnie znacznie więcej niż etatowiec w ostatecznym rozrachunku.
Podatki płaci nawet bezdomny, no chyba że wszystko co do joty dostaje z datków, to wtedy
@Zgrywajac_twardziela: a to też często błędne postrzeganie ze sposob na zycie. Czasem się #!$%@? rok/dwa/piec czy nawet 10 zeby osiagnac jakis cel i np. w ostatecznym rozrachunku zyc wygodnie po rozkreceniu firmy, albo po dojsciu do jakiegos wysokiego stolka.
Ale wiekszosc ludzi ma problem z