L.....s konto usunięte 20.10.2013, 08:27:11 1 + #programisci #javascript #pytanie #pytaniedoluduMam taką oto funkcję (okazuje się, że w JS jestem... DEBILEM), która, naturalnie wręcz - nie działa.function oblicz(name, operator, a, b) {switch(operator) {case '+': return alert(a + b); break;case '-': return alert(a - b); break;case '*': return alert(a * b); break;case '/': return alert(a / b); break;}document.getElementById(name).innerHTML = operator;}`Czego bym nie wpisał, w html - wyświetla... 2. WTF?2 + 2 = ?OdpowiedźCo robię źle?
m.....s konto usunięte 20.10.2013, 08:31:43 4 + @Linux_Shines: definicja:oblicz(name, operator, a,Pokaż całość
torm torm 20.10.2013, 08:37:45 2 + @Linux_Shines: wrzucaj takie pytanka przez jsfiddle, wypok nie ma formatowania kodu i ciężko się to czyta a czasem aplikowane jest formatowanie itp :) http://jsfiddle.net/V33Vb/1/
Mam taką oto funkcję (okazuje się, że w JS jestem... DEBILEM), która, naturalnie wręcz - nie działa.
function oblicz(name, operator, a, b) {switch(operator) {case '+': return alert(a + b); break;case '-': return alert(a - b); break;case '*': return alert(a * b); break;case '/': return alert(a / b); break;}
document.getElementById(name).innerHTML = operator;}`
Czego bym nie wpisał, w html - wyświetla... 2. WTF?
2 + 2 = ?OdpowiedźCo robię źle?
definicja: