Aktywne Wpisy

anoysath +2543
Jan Urban właśnie został trenerem reprezentacji Polski. Daj plusa a zawołam cię w dniu zwolnienia Jana Urbana. Poprzedni trener Michał Probierz pełnił funkcję trenera 1 rok, 8 miesięcy i 22 dni #mecz #reprezentacja
źródło: temp_file671016449508254641
Pobierz
degenero +174
nie kojarze innej osoby którą media tak strasznie próbują wyforsować na celebrytę podczas gdy właściwie wszyscy mają go w dupie xD
#kosmos #esa #slawosz #slawoszuznanski
#kosmos #esa #slawosz #slawoszuznanski
źródło: ESA_Astronaut_Class_of_2022_Slawosz_Uznanski_article-730x1024
Pobierz

2021: zapotrzebowanie na doświadczonych programistów będzie ciągle rosnąć, nie ma szans, żeby rynek seniorów się nasycił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#programista15k #pracait #programowanie #zarobki
EDIT: Juniorów najczęściej zatrudniają firmy, których na to
@damian_co_dalej: Właśnie o tym mówię, kiedyś moim zdaniem był wyższy poziom.
@Wykopek_wykopek: Z mojego doświadczenia nabytego po kilkunastu latach w IT. Podziel się swoimi. :)
To samo na systemach sieciowych, ludzie nie potrafili prawidłowo zwinąć przedłużacza a chcieli robić w światłowodach ( ͡º ͜ʖ͡º)
samoukto był koleś który programował gdzieś od 12 roku życia i interesował się tym tematem. Dziśsamoukto jest ktoś po 2 tygodniowym bootcampie który umie napisać hello world w pythonie pomagając sobie tutorialem z jutuba.W efekcie praktykant czy stażysta umiał coś programować i potrzebował ogarnąć pracę w zespole i później wskakiwał na juniora będąc względnie samodzielnym pracownikiem.
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: Za każdym razem gnije jak klepacze kodu porównują się do lekarzy
IKS K---A DE
@AusserKontrolle: jedni klepią CRUDa z tutoriala, inni programują rakiety i systemy sterowania elektrowniami atomowymi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Podobnie jak lekarze - jeden jest neurochirurgiem, a drugi przepisuje leki homeopatyczne w osiedlowej przychodni.
Z drugiej strony medalu to biznes chce mieć "ficzery", a nie jakieś "sekjurity", co widać dopiero jak jest problem. Zresztą nawet w razie wtopy i tak wszyscy zapomną. :)
Mowiłem mu zeby szukal juz roboty na drugim roku, ale ten chcial się bawic, mowil ze jeszcxe sie.napracuje i mlodosc najwazniejsza. Przyszedl covid i jest w p-----e
@yggdrasil: a gdyby tak...kurde nie wiem... istniało coś takiego jak podwyżka ( ͡° ͜ʖ ͡°)