Aktywne Wpisy
Elev +12
ale sie bije z myslami
long short story:
miałem żonę i rodzinę, 13 lat, miałem też ekipę, cześć znałem od podstawówki (35+ here)
żona odeszła do innego - temat na inny wpis, ale poznała tę ekipę przez ze mnie
od rozwodu minęło jakieś 1,5 roku
kiedy się rozeszliśmy, to miałem #depresja mocno, ale tak #!$%@? mocno ( mam rozwód z jej wyłącznej winy)
i teraz doi sedna- ekipa składałada się z paru
long short story:
miałem żonę i rodzinę, 13 lat, miałem też ekipę, cześć znałem od podstawówki (35+ here)
żona odeszła do innego - temat na inny wpis, ale poznała tę ekipę przez ze mnie
od rozwodu minęło jakieś 1,5 roku
kiedy się rozeszliśmy, to miałem #depresja mocno, ale tak #!$%@? mocno ( mam rozwód z jej wyłącznej winy)
i teraz doi sedna- ekipa składałada się z paru
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tak wiem, to nie są uchodźcy, ale emigranci ekonomiczni. Tak wiem, nie powinni być wpuszczani na terytorium Polski. Mogę się nawet zgodzić z tym że koczujący po białoruskiej stronie nie są 'problemem' władz Polski.
Ale ci ludzie przekroczyli już granicę poprzez nieudolność służb, które tej granicy pilnować mają. Czemu nie dać im dachu nad głową w jakimś przeznaczonym ku temu ośrodku?
I zanim jakiś oszołom wyleci z wyświechtanymi hasełkami typu "po co się tu nielegalnie, podkreślam NIELEGALNIE, wpychali??? ", to nawet jak miało to miejsce z winy rodziców tego dziecka, czemu to dziecko ma cierpieć? Szczególnie że nie wiemy do końca jaką grę prowadzi Łukaszenko i czy na przykład nie okłamał ich wizją 'otwartych granic'.
Ilu z nas żyjąc w biednym, zniszczonym wojną kraju nie zdecydowałoby się na desperacki krok odmiany losu. Szczególnie na "zaproszenie" władz.
To również pokazuje jaki jest naprawdę cel stanu wyjątkowego. Władza boi się nagrań dokonanych przez dziennikarzy prezentujących co tam tak naprawdę się dzieje i reakcji elektoratu na płacz dzieci, wypychanych siłą za płot.
Niezależnie od tego czy celem Łukaszenki/Putina jest zdestabilizowanie sytuacji w kraju, czy pomocy PiSowi w umocnieniu władzy, to jedno mu się na pewno udało. Przestajemy być krajem cywilizowanym z takim podejściem do spraw humanitarnych.
#bekazpisu #bialorus
Jeśli ktoś jest uchodźca do udają się do najbliższego bezpiecznego kraju. Ci ludzie nie są uchodźcami bo jako pochodzący z bliskiego wschodu przedostają się do Polski z Białorusi. Uchodźca to jest osobą której zagraża niebezpiecznestwo z samego faktu przebywania na
@Jabby: to nie nasz problem
@Jabby: jestem za, pod warunkiem że ty i cała twoja rodzinka podpiszecie zobowiązanie, że pod rygorem bezwzględnego dożywocia będziecie utrzymywali ten ośrodek, w którym te osoby będą sobie przebywać. Wchodzisz w to?
W końcu zaczynasz coś rozumieć.
@marcelus: Ale to nie jest uwaga do tego co napisałem. Po prostu piszesz swoje jakieś mysli które nie odnoszą sie do tego co napisąłem. Dlatego tak boisz sie zacytowac moja wypowiedzi i wykaząc co jest nie tak.
@Jabby: mamy dziecko odebrać rodzicom? Na mocy jakiego prawa?
@Jabby: takie pytanie najczęściej zadaje ktoś, kto realnej biedy nie doznał, inaczej by wiedział po co.
Komentarz usunięty przez autora
Ale trzeba byc dzbanem i pozytecznym idiota, by takie posty pisac xd
Najlepsze, ze takie dzbany jak OP sa pewnie najwiekszymi krytykami 500+
@szurszur: ty masz problemy z myśleniem, to jest zawsze decyzja państwa komu przyznaje a komu nie. Fakt, że osoba dostała się do Polski z kraju, w której jej nie grozi niebezpieczeństwo może być podstawą do nienadania statusu uchodźcy. To jedna rzecz.
To jest też oczywiste dla każdego
Ważne żeby zabijać w sobie polaka, ale wszyscy wiemy, że jest to potwór okropny który odradza się niczym feniks co jakiś czas w śmietniku pod zlewem. Nie mamy wpływu na to gdzie się urodziliśmy ale ważne co robimy dalej.
@marcelus: Ale to nadal nie na temat tego co ja pisałem. Twierdze, że nie przeprowadzono takiej procedury i nie odnosisz sie do teog lejac wode.
Inna sprawa na ile im nie grozi niebezpieczenstow skoro polska storna twierdzi, ze Białorusini podaja dzieciom silne zagrażajace im srodki. Czyli