Aktywne Wpisy
Kingside +370
Przegiołem co
Tyrande +64
Jakie przyprawy pasują do kociny?
#pokazkota #kot #koty #smiesznykotek #wykopnevaclub #gotujzwykopem
#pokazkota #kot #koty #smiesznykotek #wykopnevaclub #gotujzwykopem
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Tak wiem, to nie są uchodźcy, ale emigranci ekonomiczni. Tak wiem, nie powinni być wpuszczani na terytorium Polski. Mogę się nawet zgodzić z tym że koczujący po białoruskiej stronie nie są 'problemem' władz Polski.
Ale ci ludzie przekroczyli już granicę poprzez nieudolność służb, które tej granicy pilnować mają. Czemu nie dać im dachu nad głową w jakimś przeznaczonym ku temu ośrodku?
I zanim jakiś oszołom wyleci z wyświechtanymi hasełkami typu "po co się tu nielegalnie, podkreślam NIELEGALNIE, wpychali??? ", to nawet jak miało to miejsce z winy rodziców tego dziecka, czemu to dziecko ma cierpieć? Szczególnie że nie wiemy do końca jaką grę prowadzi Łukaszenko i czy na przykład nie okłamał ich wizją 'otwartych granic'.
Ilu z nas żyjąc w biednym, zniszczonym wojną kraju nie zdecydowałoby się na desperacki krok odmiany losu. Szczególnie na "zaproszenie" władz.
To również pokazuje jaki jest naprawdę cel stanu wyjątkowego. Władza boi się nagrań dokonanych przez dziennikarzy prezentujących co tam tak naprawdę się dzieje i reakcji elektoratu na płacz dzieci, wypychanych siłą za płot.
Niezależnie od tego czy celem Łukaszenki/Putina jest zdestabilizowanie sytuacji w kraju, czy pomocy PiSowi w umocnieniu władzy, to jedno mu się na pewno udało. Przestajemy być krajem cywilizowanym z takim podejściem do spraw humanitarnych.
#bekazpisu #bialorus
PS nie zapomnij dopisać że już październik i przymrozki w nocy za niedługo w tej strefie klimatycznejm
@Jabby: tego nie wiemy - nie przeprowadzono procedury, która mogłaby to stwierdzić. Wbrew powszechnemu w internecie przekonaniu nie jest wymagana otwarta wojna aby ktoś był uchodźca. W Czeczeni wojny nie ma od lat, a ich najwiecej dostaje azyl w Polsce.
@Jabby: bo za tydzień zrobi się z niej 10 dziewczynek, za dwa 100, a za miesiąc 10 tysięcy. Już teraz od początku tego ataku hybrydowego w 4 miesiące na terenie Białorusi znajduje się/z Białorusi weszło na teren UE przynajmniej kilkanaście tysięcy osób. Wyobraź sobie co będzie, jak zaczniemy to akceptować.
Wszyscy którzy walą przez Morze Śródziemne zamiast płacić
@Jabby: fakt, mogli ich ostrzelac zamiast dac misia. Problem bylby rozwiazany.
A co do bardziej humanitarnych sposobow na poprawe nieudolnosci wierze, ze znajdziesz 100mln zl dla strazy na srodki z wlasnej kieszeni, skoro dajesz j-----e o los tych ludzi
Komentarz usunięty przez moderatora
@Jabby: znasz jakas cywilizacje, ktora nie skonczyla sie od najazdu?
Tak poza tym.
Są przecież wypracowane procedury, umowy międzynarodowe. Wiadomo jak się z tymi ludźmi obchodzić. Umieścić w ośrodku, sprawdzić kto jest kim- kto zasługuje na azyl a kto na deportację do kraju rodzinnego. Teraz to wygląda jak spotkanie dwóch debili, co znaleźli zdechłego kota i zamiast zakopać go w ogródku (jak cywilizowani