Aktywne Wpisy

Umeraczyk +88
źródło: temp_file3543969600082289633
Pobierz
Spanko od strony przepompowni gmina Pongau do oceny
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_F3B99CF7-BEC0-4419-8310-B2FFD30E2990-38690-0000053F0C7669C3
Pobierz

1. Czy jest coś jak utility classes w styled-components? Podobało mi się używanie ich w innych projektach ale teraz staram się w całości css mieć w styled-components. Tylko problemem jest to, że zamiast posiadania jednej klasy 'column' która ładnie flexem robi z elementów kolumnę to w każdym osobnym komponencie w którym chciałbym to zrobić, muszę pisać to od zera lub kopiować co wydaję mi się mega złą praktyką i że jest na to lepszy sposób.
2. Czy są jakieś konkretne sytuacje kiedy redux jest lepszy od context api lub na odwrót? Wcześniej używałem tego drugiego ale od kiedy nauczyłem się reduxa to najchętniej wywaliłbym kompletnie wszystkie contexty i zamienił na reducery tylko nie wiem na ile będzie to dobry pomysł i jakie konkretnie techniczne różnice są pomiędzy tymi dwoma
#programowanie #frontend
Komentarz usunięty przez autora
@MusiZawierac4Znaki co do 2. to te rzeczy mają niewiele ze sobą wspólnego, redux to zarządzanie stanem a context to cokolwiek (?) - "paczka" na wartość, na pewno coś związanego z reactem,
możesz samemu zbudować jakieś zarządzanie stanem za pomocą kontekstu jednak bez żadnej wiedzy to może nie działać optymalnie
redux ma tą przewagę że "zaleca" separację aplikacji na warstwy: jakąś warstwa stanu, może warstwa akcji/operacji, w przykładach
co do styled to w sumie nie wiedziałem o tak magicznej sztuczce jak styled(Komponent)`` a na pewno się przyda
const row = css``
Komentarz usunięty przez autora
@krzykrzy1995: No właśnie znalem to ale problem z tym jest taki, że musiałbym dany css importować
Jak umiesz w context to z