Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Co za mną nie tak? Mam 25 lat i od zawsze #!$%@?ę się w kobietach. Problem w tym, że współżycie z nimi nie jest dla mnie tak podniecające jak z mężczyznami. Z drugiej strony nie potrafię zakochać się z mężczyźnie, chociaż wolę z nimi współżyć. Nie wiem, co robić, kocham kobiety, ale bez seksu. Nie jestem wstanie pokochać mężczyzny, tylko z nim współżyć. Jaka może być tego przyczyna i czy da się to "naprawić"?
#psychologia #seksuologia #zwiazki #milosc #seks #zalesie #rozowepaski #teczowepaski #niebieskiepaski #przegryw

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #615034134f6e84000a2c0856
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 9
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: ale wiesz, że na tym portalu są osoby, które nigdy z nikim nie współżyły i może współżyć nie będą, więc przyjmij fakt, że żyjemy w świecie niedoskonałym, choć w TV pewnie mówią inaczej, zaakceptuj to, że masz porąbane życie, nikt Ci tu nie da gotowca, pozdrawiam
@AnonimoweMirkoWyznania: wykop to raczej nie jest najlepsze miejsce na pytania takiego typu. No ale, mi sie wydaje, ze skoro nie potrafisz utrzymać satysfakcjonującej relacji, czy to z kobieta, czy mężczyzna, to powinieneś pomyśleć o terapii.
Może jest tak, ze gdzieś tam w podświadomości nie chcesz sie z nikim wiązać dlatego masz taki mechanizm jak opisałeś. Ale to tylko hipoteza, nie znam twojej historii na tyle, by ci tu cokolwiek doradca. Zreszta
Ale jeśli chodzi o kwestie orientacji, to mi sie wydaje, ze kochanie kogoś (w sensie relacji romantycznej dwóch dorosłych osób) nierozerwalnie wiąże sie z uprawianiem seksu

@Turbobol: To chyba źle ci się wydaje xd Można odczuwać pociąg romantyczny, nie odczuwając seksualnego.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Turbobol: No to już jest jakiś przykład. Mam z kolei koleżankę, która odczuwa pociąg seksualny wobec kobiet, ale nie potrafiłaby się zakochać w kobiecie. Oczywiście przerąbane byłoby wobec jednej płci nie odczuwać pociągu seksualnego, a wobec drugiej tylko seksualny, no ale pewnie może się tak zdarzyć.