Aktywne Wpisy

ZionOfel +900
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

KRCZVSK +208
A kryptogeje w koszulkach z wilkiem i jakimś pijakiem wyklętym oczywiście przeszliby obok, spuściwszy wzrok.
Brawa dla bohatera w koszulce hello Kitty.
#patologiazmiasta #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski
Brawa dla bohatera w koszulce hello Kitty.
#patologiazmiasta #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

@szurszur: https://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/metalowe-zasieki-wysokie-ploty-smiglowce-co-sie-dzieje-na-granicy-polsko-bialoruskiej-oficjalna-stro,342890.html
TVN nazywa ich uchodźcami ze stref
@magic_johnson: takich którzy nie łamią prawa już od samego początku pobytu w Polsce.
Niech idą do polskiej placówki dyplomatycznej prosić o pozwolenie o wjazd. Przyjeżdżając na Białoruś z Konga czy Afganistanu, mijają kilka to kilkunastu takich placówek.
Z granicy przynajmniej nikt nie odeśle takiej osoby z powrotem do miejsca, z którego uciekła.
Tak że serio przestańcie się brandzlowała do paragrafów 22, które sobie wymyślacie w głowie.
Tak na marginesie: wszyscy uchodźcy nielegalnie
@skitarii:
@szurszur: 100 razy tyle ludzi zmarło w Polsce w związku z pandemią, a na 100 milionów ludzi 1300 śmierci to nie jest dużo.
No i czemu poszli oni aż na Białoruś jak uciekają
Nie poszli na Białorus tylko polecieli. Chca sie dostac do UE, a poslka akurat na szlaku.
@szurszur: ale wiesz, że żeby być uchodźcą nie wystarczy przychodzić z kraju gdzie są walki? Inaczej Talibowie mogliby przyjechać do Polski i powiedzieć, że są uchodźcami, bo przyjechali z kraju gdzie są walki.
Czyli to ty robisz fikołki, twierdząc, że jakieś drobne walki
@skitarii: Od tego aby sprawdzić czy ktos jest uchodzca sa odpowiednie organy, a nie jest to Straż Graniczna.
Pewnie
@szurszur: to czemu pchają się oni do Straży Granicznej, a nie do tych organów?
@skitarii: xd to nie Ty torlujesz? Bo organy sa na terenie Polski, a SG ich nie dopuszcza.
@szurszur: nie kłam. Wniosek azylowy można składać w każdej placówce dyplomatycznej Polski.
@skitarii: Xd najpierw zarzucasz kłąmstwo a potem zadajesz pytanie w ktorym sugerujesz coś czego nie napisałem.
Oczywiscie, że wikeszosc czeka w osrodkach to jest fakt.
@szurszur: no to niech czekają. Są w bezpiecznym kraju.
Nawet nie muszą iść do placówki dyplomatycznej, tylko mogą iść na legalne przejście
@skitarii: a skąd prawacy sie dowiedzieli że coś w ogóle dzieje się na granicy? Bo ja czytałem od początku roku o wzmżonym ruchu nielegalnych imigrantów.
PiS zrobił cokolwiek bo media się tym zainteresowały.
Obudziliście się i nagle byliscie tam od początku. Jak Kaczyński który przespał stan wojenny xD
@dqdq1:
@skitarii: czyli źródło "trust me dude". Spoko.