Wpis z mikrobloga

@Zjem_Ci_nos: XD w sumie niezłym trzeba być dzbanem by wierzyć w to, że sądownictwo albo psiarnia ci pomoże w czymkolwiek. Proste sprawy o odszkodowania potrafią toczyć się po trzy lata, skuteczność policji np. w sprawach kradzieży wynosi 30% (statystyki udostępniają na swoich stronach), w pozostałych często niewiele więcej. Nie miałeś pewnie nigdy kontaktu z sądami, czy policją i wierzysz, że te instytucje serio wywiązują się dobrze ze swoich obowiązków?
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos no i o co chodzi? Chłop puknął DZIECKO, nie mam dzieci, ale jakby mi ktoś siostrzenicę w taki sposób skrzywdził, to bym gościowi kazał kopać grób gołymi rękami, poszedłbym siedzieć, ale miałbym pewność, że gościu zapłacił za to co zrobił
  • Odpowiedz
@Hirvio44: ok, jeżeli dla ciebie jest "bardziej sprawiedliwe" to, że można dokonać samosądu na niewinnej osobie niż możliwość, że nie każdy gwalciciel zostanie zlapany "tylko" 8/9 na 10 to ja nie mam pytań i eot z mojej strony.
Kolejny ananas który nie ma zielonego pojęcia o temacie, ale jest pierwszy do bycia ekspertem w dziedzinie sądownictwa, wymiaru sprawiedliwości, bezpieczeństwa i prawa karnego
  • Odpowiedz
@Ksieciunio-: dobra ekspert, daj znać jak nieco się rozeznasz, nabierzesz doświadczenia, coś załatwisz w sądzie, czy wezwiesz policję na jakiegoś nagłego przypadku. Tylko napisz potem "Panie Hirvio, miał Pan rację, nie dzieje się najlepiej w kraju." Żebym miał gorzką satysfakcję.
  • Odpowiedz