Wpis z mikrobloga

Ktory z modow jest wart ogrania?
Gothic plus
Gothic odyseja (tak to sie chyba nazywalo)
Gothic returning nb? Tak tosie teraz chyba nazywa

#gothic
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zsiadle_mleko: generalnie grałem sobie, nie ukrywam że nawet całkiem przyjemnie magiem ognia. Spędziłem 200h w grze tylko po to, by się dowiedzieć, że ostatni boss (nie licząc 7 rozdziału) czyli smok ożywieniec ma #!$%@?ą tak powaloną regenerację, w dodatku co kilka sekund spawnuje 2 jaszczuroludzi, że na czas zabicia tych jaszczurów smok praktycznie regeneruje wszystko co mu zabrałem. I po 200h grania dowiaduję się, że z całkiem fajnie rozwiniętą postacią
  • Odpowiedz
@Zsiadle_mleko: Między innymi też, próbowali zrobić z tego dark soulsy, ale że oczywistym jest iż silnik gothica to już prehistoria, to musieli pokombinować w inny sposób. i wyszedł z tego taki potworek, który nie ma ani z gothiciem, ani z soulsami nic wspólnego.
  • Odpowiedz
@Zsiadle_mleko: mechanika fajna, ale nasrane wszystkiego, że nie wiesz za co się wziąć
i bugów pełno np jak wyżej kolega napisał z magiem xdd 200h w dupę miałem bo piratom np nie pomogłem i ostatniej misji nie moglem zrobic
  • Odpowiedz
@Zsiadle_mleko: returning to nie mod dla casuali i mięczaków grających na low/med poziomie. W returningu trzeba myśleć co się robi i znać ten świat. Jeżeli ci się nudzić i chcesz popykać w bezmyślnego klikacza to polecam wiedzmina albo skyrim, bo returning wymaga skilla
  • Odpowiedz
@Zsiadle_mleko: Odyseja z jednej strony jest okej, bo odkrywasz wiele nowych rzeczy i jest to nawet całkiem fajne, ale im dalej, tym ciągnie się jak glut z nosa. Potwory się od siebie nie różnią, tylko masz przykładowo ścierwojada i starego ścierwojada, tylko ten stary ścierwojad będzie jakieś 3x mocniejszy od zwykłego. Na początku to było fajne, bo lokacje jakby dopasowywały stwory pod aktualny lv i rozwinięcie w grze, a im
  • Odpowiedz
@Zsiadle_mleko: Returninga nie dotykaj bez solucji bo jest tam parę haczyków i wykonując jakąś misję za wcześnie / nie wykonując jej można sobie zepsuć grę. Poza tym za nim w ogóle zaczniesz poczytaj trochę i zdecyduj pod co chcesz iść, żebyś od początku miał jakieś pojęcie w co ładować.

A no i pamiętaj, że Returning to sowiecka myśl moderska - prawdziwe opus magnum wśród modów ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Shepard93: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@Zsiadle_mleko: Mnostwo chlopow (w tym ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)) pisalo na tagu #returning wrecz wypracowania dlaczego ten mod jest #!$%@?. Chociaz #!$%@? to zle slowo. Jest dnem i idealnym przykladem "mysli modderskiej", w tym rosyjskiej. I nie daj sobie wmowic, ze NB werjsa "2137" niby duzo zmienia. #!$%@? zmienia bo core mechanika i gameplay pozostaje taki sam, ale beton sie cieszy bo potezny
  • Odpowiedz