Wpis z mikrobloga

@mrowed: czekaj, mieszkańcy podlubelskich osiedli żalą się, że nie mają dostępu do komunikacji finansowanej z pieniedzy mieszkańców miasta? xD

ZTM Lublin to beton, ale wprowadzenie większej ceny za bilet dla niemieszkańców Lublina to dobra decyzja. Do tego podniesienie kosztów dla gmin ościennych również
  • Odpowiedz
@Pituch: coś w tym stylu chyba. Generalnie nawet mieszkając w samym Lublinie to można mieć sporo zastrzeżeń do komunikacji publicznej - bronią się tylko w miare nowym taborem ale tak to głównie rozciągają istniejące linie jak się gdzieś nowe osiedle pobuduje i w zasadzie to chyba tyle... (?) ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@mrowed: pełna zgoda. ZTM powinien zrobić z tym porządek, bo wiele tras się dubluje - 155 i 158 od zana do piłsudskiego? Po kiego? Tzn ja się ciesze, bo mam trolejbus do roboty co 5 minut w sumie :p

Mam nadzieje, że po to robią pętle na obrzeżach aby jednak zreorganizować linie w Lublinie i niech tam będą końcowe i początkowe.
  • Odpowiedz
@mrowed: nowoczesny tabor? XD kilka trolejbusów aby i elektryki które stoją od marca na zajezdni. Reszta to chłam którymi nie da się jeździć po lubelskich dziurawych drogach
  • Odpowiedz
@mrowed: @Pituch: No ja jestem przekonany, że ZTM od dawna już powinien stworzyć całkowicie NOWĄ siatkę połączeń.

Nie bazować na obecnych liniach. Tylko zrobić prawdziwy Armageddon. Nazwać linię 3-cyfrowo, przez co nie bedą się mylić ze starymi i koniec.

Jakby planiści siedli przez miesiąc i stworzyli nową siatkę połączeń, to może by to zajebiście działało. Nie nakładałyby się autobusy na siebie, nie jechały by na pewnych odcinkach w
  • Odpowiedz