Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Weronika1986: poza tym, argument z innej strony. Czesto firmy dają kobietom do podpisania lojalke że nie mogą zajść w ciaze w trakcie trwania umowy. Mężczyźni w tym czasie mogą płodzić dzieci. Jedne kobiety powiedzą ok być może dyakryminacja ale chcę tam pracować bo to jest dla mnie ważniejsze na ten moment niż rodzina, inne się w-----ą i pójdą do innej firmy. I to jest drogi rozmówco wolny rynek
  • Odpowiedz
@jestemaska: Takie lojalki to syf i zdecydowanie jestem temu przeciwny, to ingerencja w zycie prywatne, z drugiej strony rozumiem tez pracodawcow ktorzy czesto byli wykorzystywani przez kobiety, tak wiem moge sie narazić ale nawet moja znajoma cale zycie nie pracowala a zatrudnila sie w momencie jak zaplanowala dziecko, wiesz hajsyk musial sie u niej zgadzac, i jej sie to udalo.
  • Odpowiedz
@gzymspiwniczny: i najlepsze jest to, że jakieś te zachodnie korpo sobie poradzą, najwyżej zarobią 10% mniej... (bo feministki myślą o parytetach głównie w kontekście stanowisk kierowniczych w zachodnich firmach), natomiast stanowiska zdominowane przez kobiety czyli np. kasy w biedronkach, czy działy księgowości gdziekolwiek... będą musiały wywalić sporo kobiet ;) i będzie zdziwienie
  • Odpowiedz
@paula_pila: Ty napisałaś wprost, że nie czytasz w ogóle i zamanifestowałaś, że zamiast podejść do tego chłodno to ze względu na emocje nie przeczytasz ;) Takie ostawy prowokują pracodawców do bardziej ostrożnego podejścia do zatrudniania kobiet
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zdrepcevakrv: jesteśmy na wykopie, proszę Cię.
I nie przeczytałam że względu na to, że napisałam gowno komentarz, jak sam zauważyłeś, z przymrużeniem oka a Ty piszesz wokol tego referat
  • Odpowiedz
@paula_pila: no piszę, bo "zachowujesz się jak baba", zamiast napisać mi z czym się niezgadzasz to wolisz się wdawać w publiczne połajanki - to też bardzo babskie i utrwalasz stereotypy. Pracowałem parę lat temu przez kilka miesięcy w miejscu, gdzie była większość kobiet ;) Ustosunkuj się chociaż do jednego argumentu :D chyba, że nie powinienem wymagać tego od kobiety?
  • Odpowiedz
@paula_pila: sorry Paula, bo jak napisałaś o tym, że nie czytasz to pomyślałem, że pewnie masz góra 20-kilka lat i obrażasz się jak gówniara, jesteś niestabilna, nie masz pewnie własnego mieszkania, samochodu, męża etc. (cokolwiek uważane jest za dorosłość). Może się myliłem...
Na serio wolałbym pogadać o tym co w moim pierwszym poście, gdzie pisałem o absurdalnych przepisach było obraźliwe, albo nieprawdziwe
  • Odpowiedz
@Gopnik_BLINone: Opie jajka sie spuszcza 21 razy w ciagu miesiaca by zmniejszyć ryzyko raka prostaty, jak Cię jajka by bolały to powinieneś dostać wolne ewentualnie jakis talon na jajka by je spuścić np u roksy, z jajkami nie ma żartów, należy je szanować i dbać bo życie bez jajec to nie zycie. życie>j---a>rodzina>przyjaciele>praca
  • Odpowiedz