Wpis z mikrobloga

Stoję w kolejce od 7.00 by 2 dzień z rzędu spróbować (!) zapisać się do lekarza ogólnego. Wcześniej gdy dzwoniłam od rana przez godzinę powiedziano mi że trzeba było przyjść. Wczoraj byłam 7.40 - brak miejsc. Dzisiaj - taka sytuacja. Dodam że jest to miasto 60k i ma inne przychodnie #sluzbazdrowia #prl #zalesie
nothanks - Stoję w kolejce od 7.00 by 2 dzień z rzędu spróbować (!) zapisać się do le...

źródło: comment_1631769379Jv9ICYF7dJyUcTH9wMho6S.jpg

Pobierz
  • 154
Dzisiaj - taka sytuacja

@nothanks: japa tam, jest w pytę, podwyżki dla wszystkich, PKB w #!$%@? wielkie a w portfelach więcej zostaje. Za PO to byście mieli drugie Sarajewo i jesień średniowiecza także tego
Dodam że jest to miasto 60k i ma inne przychodnie

@nothanks: a jak wygląda sytuacja w tych innych przychodniach? u mnie w starej dużej przychodni jest podobnie, żeby się zapisać na dany dzień de facto trzeba stać od rana i właśnie jak przyjdzie dużo ludzi to nawet się nie załapiesz. z kolei otworzyli inną przychodnię, też na nfz, już nowoczesną. zapisy przez aplikacje w telefonie, lekarz na telefon bez problemu itd
@nothanks: pro tip, nie ma czegoś takiego jak brak miejsc. Zadzwoń do NFZ, powiedz o sytuacji zobaczysz jak się szybciutko znajdzie. Miejscówki, numerki to wymysł przychodni. Po prostu mają X pieniędzy na rok i dzielą na ilość wizyt.
@nothanks: Przepisz się do Panaceum. Przynajmniej nie trzeba iść osobiście, bo od 7 odbierają dosyć sprawnie telefon. Tylko w kolejce do rozmowy lepiej ustawiać się od 6 (a i tak jest się 10 w kolejce ;-) ) nie mieliśmy nigdy problemu zeby z pilna sprawa dostać się do lekarza tego samego dnia.
DD pozdrawia użytkownik aplikacji ENEL-MED gdzie umówienie wizyty u specjalisty to 2 kliknięcia w aplikacji ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie bądź biedna, ubezpiecz się prywatnie.

@Morf: umów mnie, Luxmed here - nie ma terminów na najbliższe 5 dni do internisty
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@nothanks: dopóki ludzie w tym kraju będą mieli co żreć i nie będą faktycznie umierać na ulicach z braku udzielenia pomocy to tak będzie dalej.

Ba, nawet obecna prywatna służba zdrowia jest kiepska i wygląda teraz tak jak 15 lat temu publiczna
@nothanks: kurde ja byłem ostatnio i stare babki wpisywały od razu po otwarciu przychodni po dwie osoby (nie one), a miejsc jest mało więc przyjdą takie dwie trzy wpiszą córkę, wnuczkę i zięcia i już miejsc nie ma, co gorsze cxasem te osoby nie przyjdą, bo skoro rano wysłali starszą panią, to później może im też nie chce iść. Miałem w dodatku poważniejsze schorzenie niż mi by się wydawało i gdybym