Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi tylko ktoś z powrótowców dlaczego ktokolwiek by miał rozpatrywać kandydaturę Kubicy który oprócz kasy z Orlenu nie ma nic a jego największe osiągnięcie na przestrzeni ostatnich udziałów w F1 to zdobyty jeden punkt?
Bo nie rozumiem zbytnio tego, nie ma lepszych kierowców z takim samym zapleczem finansowym? Przecież kubica w przyszłym sezonie będzie miał 37 lat i powoli pewnie myśleć o emeryturze xD

#f1
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@epll: Powrutowcem nie jestem, ale teoria Chinchero na Motorsport.it opiera się o fakt, że Papa Stroll chce doświadczonego kierowcę. Vettel chce odejść a Hulk stwierdził, że nie chce wracać na etatowego kierowcę. Na rynku nie ma w sumie doświadczonych kierowców a Magunessen i Groszek raczej odpadają.
  • Odpowiedz
@Reddinken: No ale przecież Papa Stroll ma syna który jest praktycznie nawet bardziej doświadczony bo w F1 jest od 2017 i aktywnie się ściga a nie jak kubica, że skacze po dwa wyścigi co sezon dwa.

Serio nie jestem jakimś hejterem kubicy ale po prostu nie widzę żadnych zalet oprócz kasy z orlenu.
  • Odpowiedz
@epll: Stroll może mieć wywalone na kasę Orlenu, gość jest wręcz samowystarczalny. Dodatkowo ma zaplecze w postaci wsparcia Mercedesa. Wydaje mi się, że prędzej tutaj może chodzi o problem z rozwojem bolidu. Stroll może być objeżdżony, ale nie potrafi pchnąć projektu do przodu. Podobnie jest ponoć z Vettelem, który robił wyniki, ale za rozwój bolidu bardziej był odpowiedzialny Webber niż on. O Ferrari to już nie wspominam, bo tam już
  • Odpowiedz
@Syskiev: daje i to dużo. zawsze negatywny i bardzo krytyczny. Podobno podobnie kiedyś robił to Fernando, Lauda ale Alonso z wiekiem złagodniał. Nawet Giovanazi żartował, że Kubica daje dużo większy feedback niż Kimi ale śmiał się, że nie każdy to lubi.

Generalnie kto ogląda karierę Kubicy wie, że gość nie owija w bawełnę i tak w Renault jak i BMW co weekend narzekal (kers, ktoś pamięta?)
Z jednej strony to
  • Odpowiedz
@Syskiev: Nie wiem czy daje odpowiedni poziom na torze, mimo tego że potrafi jechać regularne czasy w tempie wyścigowym to kuleje w kwalifikacjach. Co z tego, że wyprzedzisz od dwóch do pięciu ogórów przez cały wyścig skoro nie potrafisz walczyć o punkty bo ruszasz z pól P17-P20. Dla mnie Kubica nie pokazał nic specjalnego w tych swoich powrotach i głęboko się zastanawiam czy jest to ograniczenie w głowie, że nie
  • Odpowiedz
@Referentdsniezgodnosci: Gerwazy to już od dłuższego czasu schodzi na boczny plan. Mimo iż dalej uważa się za bliskie otoczenia Roberta jeśli chodzi o informacje. I tu nie chodzi tylko o Chinchero, który mial wiedze dużo wcześniej o m.in. Williamsie.

Nawet już widać, ze w informacjach przebijają go dziennikarze TVP Sport. To jest ta bliska znajomość Gerwazego z Kubicą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Reddinken: ja se nie przypominam by kiedykolwiek cugowski się wysprzęglił w temacie jednorękiego oprócz spa 2019. Ale jak trzeba było bandytę z lotniska odebrać i zawieźć do ryja zdradzieckiego to nie był piasecki conie? Podczas covida to cziniczero miał dostęp do garaży w dtm czy czaruś? Jak wiem że wam powrutowcowm i antypowrutowcom to z faktami i logiką nie po drodze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz