Wpis z mikrobloga

• 1
@Herato nie robią badań pod obecność SAA, ale lekarz sie Ciebie spyta o to, więc zamieniasz sie w Owce i utwierdzasz o swojej naturalności, ja ide w pazdzierniku oddac krew ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@michal36272: Ja oddaje ostatnio, ale żeby to przeszło morfologia musi być git, w ankiecie oczywiście musisz skłamać, ale czy to takie zło? Ja stwierdziłem że skłamię po tym jak dowiedziałem się że przed użyciem, krew jest badana bardzo dokładnie, także nawet jak wstępnie wydaje się git, a potem c-----a, to nikomu tym krzywdy nie zrobisz, bo po prostu wyląduje w śmietniku.
  • Odpowiedz
@michal36272: oficjalnie nie można, w ankiecie jest o to pytanie, faktycznie - sterydy ani n-------i nie są wykrywane, więc można śmiało. Problemem może być wysoki hematokryt lub z-----a morfologia - wtedy po prostu Cię odrzucą przed pobraniem.
  • Odpowiedz
@Lewusx: jestes pewny? bo oni watpie ze jakos mega dokladnie badaja krew, przeciez poza samymi saa, to jak ktos bierze jakies leki dodatkowo - np. inhibitory aromatazy, ktorych poltrwania wynosi 48h? Jestes pewien ze to nie zaszkodzi np. kobiecie w ciazy? Bo np. finasteryd(ktory szkodzi plodom) ma okres poltrwania wynosi 6-8h, a i tak ban jest na miesiac(choc praktycznie po kilku dniach sladu nie ma).
  • Odpowiedz
@eehhh: Taak, jestem pewien bo nawet z dwóch razy jak do tej pory oddawałem, zawsze przed kolejnym oddaniem, czyli po około 7 tygodniach, dzwonię i pytam czy moja krew była okej i czy nadała się do użycia.
  • Odpowiedz