Wpis z mikrobloga

#programowanie #python #testyjednostkowe #testowanieoprogramowania

Mirki i Mirabelki, mój bardzo dobry kolega i kolega z pracy, programista pythona potrzebuje korków z tematu testów jednostkowych. Kolo jest mega ogarnięty, bardzo dużo się uczy, tu ma temat, w którym potrzebuje się rozwinąć i móc pogadać z kimś kto lepiej zna temat. Czy jest tu ktoś, do kogo mógłby kolega podbić?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Nie korzysta z wykopu. Myśle, ze wolałby mieć kogoś, z kim może się umówić, przegadać, przetrenować, wrócić. Mieć po prostu konkretny namiar na osobę, z którą będzie mieć stały kontakt na tyle ile będzie potrzebował
  • Odpowiedz
  • 0
Tak, jest ogarnięty, samodzielny, szybko się uczy itd. Teraz potrzebuje kogoś, z kim może pogadać o tym jednym zagadnieniu. Może niepotrzebnie użyłam tego słowa „ogarnięty”, chciałam tym zasugerować, ze nie jest to ameba do prowadzenia za rączkę :) tylko ktoś, kogo przyjemnie będzie się uczyło :)
  • Odpowiedz
  • 0
@zarev: To jest developer z doświadczeniem, który dotąd nie potrzebował tego tematu rozwijać. Teraz chce szybko się podszkolić, bez odkrywania koła na nowo
  • Odpowiedz
  • 0
Nie korzysta z wykopu, jak już wyżej pisałam :) rozmawialiśmy luźno co u niego i zaproponowałam mu, ze tu napisze, może ktoś się zgłosi. Jestem przekonana, ze wiele razy wpisał w Google „Unit tests”.
  • Odpowiedz
@zarev: chyba jednak jesteś ograniczony na pewne kwestie. Materiałów w internecie jest mnóstwo, lecz nie zawsze I wynik z yt czy google'a przypasuje. Autor zadał pytanie, żeby usłyszeć zdanie użytkowników co polecają, może od siebie mają rady (chociażby jak ta trafna od @elcor). Nie wspomniał też, że cała akcja ma być darmowa, a ty ciągle piszesz: google i neich zada pytanie tutaj (pomijając, że ów dev nawet tu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Merceress: jak nie znalazł na googlach to może YouTube? Wybacz, ale materiałów dla początkujących jest mnóstwo, jak nie potrafi czegoś znaleźć to niech szuka dalej
  • Odpowiedz
  • 0
Dzięki za odpowiedź. Nie wiem co się tu wydarzyło tak na prawdę ;) ja nie napisałam, ze to jest POCZĄTKUJĄCY ;) ani ze za darmo, ani ze do prowadzenia za rączkę. Wiem jedno: środowisko programistów toczy jakiś RAK. Ten rak to kompletne zamknięcie na temat wspierania kolegów mniej doświadczonych i gloryfikacja ponad niebiosa samodzielne zdobywanie wiedzy. Choćby miało to oznaczać spędzenie mnóstwa czasu na odkrywaniu koła na nowo, krążeniu wokół własnych blednie
  • Odpowiedz
  • 0
@zarev: Widzę ze o jeszcze jednej rzeczy zapomniałam na początku napisać: „jesli czujesz oburz, bo jako?! Tyle materiałów w sieci, a ten szuka „mentora”, to NIE JESTEŚ osobą, której szukam” :)
Tymczasem kolega sobie już poradził, znalazł odpowiedni kurs online i mentora na innym forum. Także sprawa zamknięta. Pozdrawiam!
  • Odpowiedz