Wpis z mikrobloga

@Cierpienie: Co to znaczy konserwa? Jestem bardzo tolerancyjną osobą, mam znajomych gejów itp... Ale mimo wszystko widok dwóch całujących się facetów jest dla mnie strasznie obleśny i odrzucający. Sama ta fota która wstawił Op jest dla mnie czymś strasznie niesmaczym. Podobnie uważa wielu moich kumpli. To po prostu odruch - coś co dzieje sie z automatu. Widok całującej sie laski z gościem jest czymś kompletnie neutralnym - #!$%@?ąc od tego, że
@straszny_kameleon: widokiem całującej się pary hetero jest się bombardowanym ze wszystkich mediów od wczesnego dzieciństwa, więc nawet jakby ktoś miał wrodzone obrzydzenie to by się po prostu przyzwyczaił/a/e/o/u
@straszny_kameleon: i nie do udowodnienia, bo do próbki kontrolnej potrzeba by ludzi wychowanych tak by nigdy w życiu nie widzieli całującej się pary hetero
ale na mój chłopski rozum to się zgadza. Lęk przed pająkami leczy się wystawiając leczonego na widok pająków, więc ewentualnym heterofobom tez by przeszło
@straszny_kameleon: Wiadomo, ale przecież ludzie się przyzwyczajają do rzeczy, które je na początku obrzydzają. Na przykład praca ze śmieciami czy wywozem nieczystości. No ale jak mówiłem, wziąłem to na chłopski rozum, więc rozumiem sceptyczne podejście.