Wpis z mikrobloga

#zegarki

Dostałem od dziadka na inżyniera zegarek, który kupił 50 lat temu ( ͜͡ʖ ͡€)

Czy strona rosyjskiezegarki.pl jest legit? Jakie strony, gdzie mogę kupić rosyjskiego zegarka?
Chciałbym sobie kupić jakiegoś auto/mech divera do 1000 zł i w tej cenie na dużych sklepach widziałem tylko Invicte (marka miód czy smród?), ale też bardzo mi się podobają rosyjskie zegarki i myślę nad jakimś komandirskie czy amfibia - dlatego pytam o sprawdzony sklep.
rdsx - #zegarki

Dostałem od dziadka na inżyniera zegarek, który kupił 50 lat temu ...

źródło: comment_1630663062SpyZFm4mi7JLdBQ4KMAYIg.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rdsx: Podobają mi się te ruskie zegarki, tylko problem z nimi jest taki, że podobno większość z nich ma skopiowany design od bardziej prestiżowych marek.
  • Odpowiedz
Invicte (marka miód czy smród?),

@rdsx: raczej nie jest jakoś specjalnie uwielbiana wśród zegarkowców. Poza kilkoma klonami Submarinerów na Seiko NH35, które jeszcze jakoś ujdą, robią głównie abominacje. Do tego mają politykę cenową typową dla gównianych marek - RRP na poziomie $2k i wieczna "promocja" -90%. Przejrzyj tag #codziennainvicta, kolega @Kot-Pin ładnie zaprezentował ich portfolio :)

A ruskie zegarki (nowe), to się na meranom.com kupuje :)
  • Odpowiedz
@rdsx: Poljot zadbany, bardzo trwały werk, bardziej bym go nosił niż współczesną produkcję.
Invicta ma czasem problemy z jakością i serwis też taki sobie.
W miarę współczesną amfibię kupiłem synowi kilka lat temu, działa bez problemu.

Gx
  • Odpowiedz
A ruskie zegarki (nowe), to się na meranom.com kupuje :)

@m_bielawski: Brałeś coś już z meranoma? Cło za jeden sikor powinno być groszowe, ale jak mam się w--------ć na vat i ewentualnie jakieś kolejne opłaty za pierdzenie urzędasa w stołek to przestaje być ciekawie.
  • Odpowiedz