Wpis z mikrobloga

Cześć #japonkagotuje

Dzisiejszy przepis znowu jest bardziej dla Japończyków niźli dla nas. Znają go chyba wszyscy Polacy dlatego oszczędzę serwery vikop i nie dodaję go do Wykopaliska a jedynie informuję Was, wiernych fanów, użytkowników mirkofans premium account.

Sezon śliwkowy chyli się ku końcowi więc głupio by było nie zachować choć trochę tych smaków w słoikach.
Bez zbytniego owijania w bawełnę - powidło śliwkowe!

W Japonii prawie nigdzie nie sprzedaje się „surowych” śliwek. Ayako zanim zamieszkała w Polsce nigdy wcześniej nie jadła ich świeżych.
Z reguły sprzedają je jako suszone. Ma to prawdopodobnie związek z tym, że uprawy tych owoców są bardzo rzadkie a większość z nich jest po prostu importowana. Dlatego Ayako postanowiła pokazać ”swoim” jakie bogactwa skrywa Polska Ziemia :)

Film stanowi instrukcję przetrwania dla Japończyków mieszkających w Polsce i jest pełen niespodziewanych zwrotów akcji (no może poza przydługim intro).

Zapraszam do oglądania!

#gotujzwykopem #japonia #zainteresowania #ciekawostki #gotowanie
sommerfeld - Cześć #japonkagotuje

Dzisiejszy przepis znowu jest bardziej dla Japoń...
  • 20
  • Odpowiedz
@sommerfeld: >kanapka wpierw posmarowana powidłami, a następnie przykryte twarogiem
Moment, czy to jedna z tych rzeczy, którą mogłem robić źle przez całe życie? (tj. powidła posmarowane na pokrojonym twarogu)
  • Odpowiedz