Aktywne Wpisy
o__0 +507
Moryc_Jajko +102
Czemu wszystkie kobiety w sporcie ubierają się jak prostytutki?
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
Czemu nie jak mężczyźni, normalnie na sportowo?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
Dzisiejszy przepis znowu jest bardziej dla Japończyków niźli dla nas. Znają go chyba wszyscy Polacy dlatego oszczędzę serwery vikop i nie dodaję go do Wykopaliska a jedynie informuję Was, wiernych fanów, użytkowników mirkofans premium account.
Sezon śliwkowy chyli się ku końcowi więc głupio by było nie zachować choć trochę tych smaków w słoikach.
Bez zbytniego owijania w bawełnę - powidło śliwkowe!
W Japonii prawie nigdzie nie sprzedaje się „surowych” śliwek. Ayako zanim zamieszkała w Polsce nigdy wcześniej nie jadła ich świeżych.
Z reguły sprzedają je jako suszone. Ma to prawdopodobnie związek z tym, że uprawy tych owoców są bardzo rzadkie a większość z nich jest po prostu importowana. Dlatego Ayako postanowiła pokazać ”swoim” jakie bogactwa skrywa Polska Ziemia :)
Film stanowi instrukcję przetrwania dla Japończyków mieszkających w Polsce i jest pełen niespodziewanych zwrotów akcji (no może poza przydługim intro).
Zapraszam do oglądania!
#gotujzwykopem #japonia #zainteresowania #ciekawostki #gotowanie
Treść została ukryta...
Do słoika po nałożeniu wlewam odrobinę spirytusu. Zakrętkę też smaruję.
Podpalam i zakręcam.
Mogą stać nawet kilka lat, o ile nie zostaną zjedzone.( ͡° ͜ʖ ͡°)
To są babcine sposoby. Kiedyś, gdy nie było słoików, zapiekało się w glinianych garnuszkach w piecu chlebowym — tworzyła się skórka na wierzchu i później zalewało się parafiną.
Niemniej na kanale Twojej żony zostanę :D
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Moment, czy to jedna z tych rzeczy, którą mogłem robić źle przez całe życie? (tj. powidła posmarowane na pokrojonym twarogu)