Wpis z mikrobloga

@Proktoaresor: cwicze na siłowni od pazdziernika zeszlego roku - tylko zaznaczne ze to nie jest moje pierwsze podejscie do siłowni, 5 lat temu tez cwiczylem (ok 5 miesiecy) - 10 lat temu rowniez, zresztą na mikro kiedys pisalem ze jestem weteranem jesli chodzi o silownie (37 lat) - fota z przed 5 lat (5 miesiecy treningu) aktualnie jest troche lepiej niz na focie nizej (5-6kg masy wiecej)
Barte - @Proktoaresor: cwicze na siłowni od pazdziernika zeszlego roku - tylko zaznac...

źródło: comment_1629993718CgJHwLVAZtp5EUk1XqQD5G.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@woda48: to ja musiałem iść na mordownie, bo tam kazdy po 150 robił w serii xD
Ale jak wspomniałem, to była chyba typowa mordownia gdzie robisz serie całym ciężarem z siłowni, a nie losowy smart gym.
I nikt tam nie wyśmiewał że robiłem tam 40kg tylko <3
  • Odpowiedz
@RedveKoronny: nawet nie chodzi o śmianie. Ale jak to z tagiem 15 k gdzie tyle tu każdy zarabia. Tak jest z ta silka. Tylko w rzeczywistości tych ludzi jest niewiele. Właśnie robię trening i robię sobie ta płaska 4x8 100. Jestem 1 osoba która od godziny tyle założyła (płaska robie obecnie jako ostatnia. Priorytetyzuje nogi obecnie)
  • Odpowiedz
@Pozytywny_gosc: Miałem 3 letni staż na siłce, start od suchoklatesa, 3x w tygodniu, dobra dieta + suple i całkiem niezłe geny i maks ile wycisnąłem to było 97kg. Dojście do 60kg idzie jak burza, od 75 i 85 zaczyna się już ciężka praca. A od 90 to już jest walka z każdym 0.5kg. I pełni zgadzam się @woda48, wśród znajomych mało który z takim stażem wyciskał 100. Powyżej
  • Odpowiedz
@WUJICO:

a jak tam inne boje? ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo ja też znam ludzi co sporo wyciskają ale nogi jak patyczki, także cała masa leci tylko na górne partie

ja mam w planie 2x klata w tygodniu, 2x martwy ciąg (przeważnie rumuński) + 2x hip thrust, 2x przysiad, nawet łydki robie, chociaż akurat łydki chyba na rowerze zrobiłem, a nie na siłce. ​Akurat moje nogi
  • Odpowiedz
Ja z ziomkiem chodziłem bite 3 lata, 3x tygodniu, bez żadnych przerw i nie dobiliśmy do stówy, a byczki były z nas naprawdę ładne. Technikę mieliśmy dobrą, dużo ćwiczeń na wolnych ciężarach, częste zmiany ćwiczeń dla lepszej stymulacji, wyciskanie pod różnymi kątami, dopalane wszystko cm3, białko, dobra dieta itp, no nie szło dobić do stówy. Siłka typowa osiedlowa, ale b. dobrze wyposażona, powyżej 100 cisnęły tylko wielkie byki. Stówa w 12 miesięcy
  • Odpowiedz
@Zielonykubek: karły mają więcej siły bo mają lepszy moment siły wynikający z krótszych kończyn. Przy takim układzie mięśni i kości, przy wygenerowaniu takiej samej energii siła jest wieksza. Wynika to z zasady działania dźwigni.
  • Odpowiedz
@Pozytywny_gosc: Podpisuje się pod wątkiem regularności. Ja od kilku lat ćwiczę mega regularnie, opuszczam trening naprawdę rzadko (chodzenie w wigilie czy sylwestra na trening to norma)5 dni w tygodniu jest trzymana dieta i nawet mimo regularnego zalewania pały w weekend przy akompaniamencie fast foodów mam dobrą, wysportowaną sylwetkę. Ludzie tego nigdy nie zrozumieją, że nie da się raz zrobić formy i jej trzymać, po prostu albo się wiązesz z siłownia
  • Odpowiedz