Aktywne Wpisy

Big_Fomo +33
Chłop dalej idzie jakby konca nie było… 31.7km już za chlopem… teraz chłop kanapkę zajada w samotności na szczycie #lysica . Do św krzyża jesscze daleko…
#spierdotrip #przegryw
#spierdotrip #przegryw

wfyokyga +13
Wczoraj narzekałem na ból, nikt mnie nie pocieszył i życzył zdrowia a ja zdychalem na waszych oczach!! Tacy właśnie jesteście koledzy, jak chcecie zdjęcie brubelka czy coś, to wtedy kolega a jak ja umieram to już nie. Zawiodłem się na was, kolejny raz, już przestałem liczyć.

Zerowa wiedza :-)
https://www.banggood.com/DANIU-Mini-MIG-200-AC220V10-pencent-IGBT-MIG-MMA-TIG-Gasless-Welding-Machine-Welder-Welding-Equipment-Replace-Manual-Welding-p-1762587.html
czy zwykła elektrodowa z Allegro?
MIG zawsze kojarzył mi się z tym, że jest to spawanie w otulinie gazowej, tutaj tego nie mamy...
Do czego? Do wszystkiego. Prace przydomowe, zapewne będzie bardzo okazjonalnie używana.
Komentarz usunięty przez autora
@hojrak: Czyli zgodnie z podejrzewaniami :-) A bardziej uniwersalny pewnie będzie mig na gaz? (ale jednocześnie nieporównywalnie droższy)
Komentarz usunięty przez autora
Odpowiadając na Twoje pytanie:
Jeśli potrzebujesz mobilności i prace będziesz wykonywał głównie poza warsztatem/garażem to bierz elektrodę i się ucz. Jeśli natomiast przynajmniej 90% będziesz robił w garażu, stać Cię i nie chce Ci się uczyć elektrody to bierz normalny migomat (byleby ze złączem euro) +
Z kolei drut samooslonowy to normalna rzecz, tylko kosztuje więcej niż zwykły.