Wpis z mikrobloga

Ej, macie tak że biorąc zakupy w argos spada wam credit check? 3 Miesiące temu brałem kilka rzeczy do domu łącznie na ok £1200 z czego 500 gotówka i zostało mi teraz niecale £200 do spłaty. Ale wchodzę na expirian dziś a mój credit check 424 punkty i piszę że mam zadłużenia na karcie £292. Jeszcze ok 1,5 miesiąca temu jak patrzyłem miałem 836 punktów
O co kaman z tym? Argos zwalił mi historie kredytową? wszystko spłacam przed terminem.
#uk
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@reca: tak się właśnie buduję historie kredytowa, jak nic nie robisz to punkciki są wysoko, jak bierzesz i spłacasz to idą w dół, a później znów podskoczą

Nic się nie przejmuj i rób swoje, spłacaj w terminie

Dla banku jesteś lepsza inwestycja niż Jan Kowalski, który nigdy nic nie wziął na kredyt

P. S. Zobaczysz jak poleci na łeb na szyje jak weźmiesz mortgage (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@E_li_mi_nator: Nie no mam ten płatny plan i po nim nie spada.

@Euthymol: właśnie o mortgage mi chodzi bo powoli buduje historie a to samochód, a to zakupy do domu a za rok/dwa w planach mamy dom. i to właśnie mnie dziwi że spadł ale jak tak ma być to ok, Bo powiem szczerze ciśnienie mi podniosło.
  • Odpowiedz
@reca: spokojnie Mirku nic się nie dzieje, tak naprawdę nikt nie patrzy na CS

Na co patrzą przy mortgage to zarobki, ew. Premie, i ile masz "commitments" (miesięcznie)

Jak się boisz to weź jakiegoś brokera i po sprawie
  • Odpowiedz
@reca: zyj normalnie, jesli nie musisz to nie bierz nic na kredyt. Plac normalne rachunki, chodz na wybory, nie zmieniaj za czesto pracy i adresu. Wtedy bedziesz miec wysoki credit score.
Przed kupnem domu nigdy nie kupilem niczego na raty, niemialem kart kredytowych itd. A credit score mialem prawie max (blisko 1000). Kredyt na dom dostalem z pocalowaniem reki nawet przy minimalnym depozycie.
  • Odpowiedz
@reca Logika punktów jest czasem trudna do pojecia, ja teraz wziąłem hipotekę, 2 kredytówki i 4 kredyty konsumenckie i credit score mi podskoczył.
  • Odpowiedz