Wpis z mikrobloga

kasjerka w żabce ogarnia lotto, rachunki, kurierów, gastronomię, pieczenie bułek, układanie towaru i zarabia minimalną

farmaceutka ogarnia tylko recepty i podaje leki i zarabia 4k na rękę

nie kumam tego świata

#praca #pracbaza
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@cecidimus moja mama jest farmacenutką i miala 3 albo 4 lata studiów w tym uczyła się łacińskich nazw lekarstw. Ponadto odbyła roczny darmowy staz praktyk :) zarabia 3.5k w dodatku przygotowuje leki... Osoba która nie może się pomylić, bo może to kosztować czujesz życie bądź zdrowie.
  • Odpowiedz
@cecidimus: Większa odpowiedzialność plus technik farmaceuta robi lekarstwa czego nie opisałeś. Jeden błąd może kosztować wiele ludzi życie. To jest bardzo odpowiedzialna praca. Tu nie ma, że sobie przyjdziesz na kacu styrany i jakoś to będzie. Zawsze musisz mieć 100% uwagi na to co się dzieje nawet jak pacjent ma gotową receptę, bo się w trakcie dyskusji może okazać że jest uczulony na sub w lekarstwie co ma wybrać itd.
  • Odpowiedz
  • 0
@huruk91 bullshit, raz dostałem jeden lek w dawce 50mg zamiast 15mg xD recepta była wypisana poprawnie, to farmaceutka się walnęła
  • Odpowiedz
@cecidimus: Mojemu dziadkowi raz farmaceutka miała dać jakiś lek na krzepnięcie i miałybyc to 100mg substancji a babka sprzedała 1000mg tabletki, dziadek miał brać po 3 tabletki wiec wzial 3000mg a powinien 300, dziadkowi zaczęło połowa ciała sinieć jechał do szpitala z tym, mógł umrzeć gdyby nie pomoc, potem dzwonili do tej apteki i wyszło, ze zły lek sprzedała, przyjechała osobiście przepraszac, dziadkowie darowali, ale mogła zabić i powinna jak
  • Odpowiedz
@SarahC: Trzeba mieć 2 lata praktyki jako technik i możesz wtedy robić podstawowe leki, ale to tylko podstawowe, bez wyższego wykształcenia nie może robić psychotropów np.
  • Odpowiedz
@SarahC: ja tylko opisałem ze technik ma mniejsze prawa niż osoby po studiach, co nie zmienia ze maja o wiele cięższe obowiązki niż pracownica zabki, nie wiem co to w ogóle za porównanie OPa
  • Odpowiedz