@staryhaliny: siostra kiedyś chodziła na licytację mieszkań w blokach na retkini w łodzi, ale po kilku stwierdziła że nie ma sensu bo nie wiedzieć czemu jak ludzie zaczynali licytować to przebijali ceny rynkowe mieszkań w stanie do zamieszkania. A te na licytacjach to przeważnie były do generalnego remontu hihi.
@staryhaliny: No cóż w sumie się nie dziwię, za dwa tygodnie jadę na aukcję w Niemczech, wycena 800m2 na 1000 euro od rzeczoznawcy a wiem że na bank poniżej 20 000 euro nie sprzeda się tylko wyżej. Pytanie tylko ile osób będzie na licytacji i komu będzie mocno zależeć
@breskali: Różnica między 140 000 a 18 096 to dużo. Cały czas rozmawiamy o działce, która w planie miejscowym przeznaczona jest na sady/pastwiska bez mozliwosci zabudowy oraz bez mediów (media daleko od działki) i bez utwardzonej drogi dojazdowej (dojazd realizowany przez sluzebność dwumetrowej szerokości pasem).
@push3k-pro: tylko bliskość Krakowa i perspektywa odrolnienia robi taką wartość
Najlepsze, że w miejscowości Wielmoża (trasa Kraków-Wolbrom) jakieś 30-35 km od Krakowa za 8,5 ar działki o przeznaczeniu budowlanym jednorodzinnym i to że służebnością przekazu do dalszej działki po tych 8,5 ar ;))) wołają 135 tys złotych xDDD
Za niedokończony (stan surowy otwarty) dom z 2018 roku przy ww. trasie w miejscowości Cianowice - 800 tys xDD
@luukasek: Ona była budowlana z mediami. Zdecydowaliśmy sie na inną w samych zielonkach po 34k za ar, umowa przedwstępna była podpisana i ktoś przebił naszą ofertę xd
@PerKamil: no to jak miales przedwstępną to i pewnie zadatek, więc zyskałeś. za różnice ok 200K na 100% dociągniesz tam media, woda ok 400 m prąd ok 130m. a że jest poniżej 3Km2 to i warunki zabudowy dostaniesz.
Domy z rynku wtórnego? W zeszłym roku byłem umówiony na dom, dość stary z lat 30. i do całkowitego remontu, dawałem 300.000 zł co i tak uważałem, że jest za dużo mając na uwadze to, że wszystko łącznie z instalacjami było do wymiany. W tym roku właścicielka sprzedała od tak za 370.000 zł jakiejś rodzinie. Nie wiem kiedy się to skończy.
@RussianBoi2: u mnie na osiedlu domków (jeszcze w granicach Krakowa,
@staryhaliny: taki Update co do mojej licytacji. Cena 300 letneigo domu wywolawcza z 800m2 działkä to 1200 Euro. Chcialem dac Max 25 000 Licytowalem do 30 000 bo mi sie podobal ten stary dom. Poszlo za 37 000 Euro....
To już oficjalne - ten ordynarny kryptopisor startuje na prezydenta "dla jaj" - Czyli tak naprawdę, aby urwać kilka % przeciwnikom kandydata z PiSu. A to może mieć w tych wyborach kluczowe znaczenie
Hit. Pojechałem na licytacje małej rolnej działki. Poniżej 0,20 ha. I teraz uwaga: na licytację przyszło z 50 osób xD.
Ciekawe jak wysoko cenę wywindują.
Normalnie czuje się jak bohater "Wojen Magazynowych" xDD
https://goo.gl/maps/EyqM5H4X2FRRML6z7
@breskali:
Różnica między 140 000 a 18 096 to dużo.
Cały czas rozmawiamy o działce, która w planie miejscowym przeznaczona jest na sady/pastwiska bez mozliwosci zabudowy oraz bez mediów (media daleko od działki) i bez utwardzonej drogi dojazdowej (dojazd realizowany przez sluzebność dwumetrowej szerokości pasem).
@crackhack: daj znać jak będziesz po licytacji
@Shrug: dzięki, juz mi wyjaśnił ;)) Nie znałem tego.
@
https://www.google.com/amp/s/gratka.pl/blog/nieruchomosci/zakup-ziemi-rolnej-co-nalezy-wiedziec/92766/%3famp
Najlepsze, że w miejscowości Wielmoża (trasa Kraków-Wolbrom) jakieś 30-35 km od Krakowa za 8,5 ar działki o przeznaczeniu budowlanym jednorodzinnym i to że służebnością przekazu do dalszej działki po tych 8,5 ar ;))) wołają 135 tys złotych xDDD
Za niedokończony (stan surowy otwarty) dom z 2018 roku przy ww. trasie w miejscowości Cianowice - 800 tys xDD
za różnice ok 200K na 100% dociągniesz tam media, woda ok 400 m prąd ok 130m. a że jest poniżej 3Km2 to i warunki zabudowy dostaniesz.
@RussianBoi2: u mnie na osiedlu domków (jeszcze w granicach Krakowa,
Chcialem dac Max 25 000
Licytowalem do 30 000 bo mi sie podobal ten stary dom.
Poszlo za 37 000 Euro....