Wpis z mikrobloga

Jestem alkusem i umysłowym grubasem. Jak przestać? Słucham rad? Chciałbym z 108kg spać gdzieś tak do 90 bo mam 189wzrostu. Wypiję czasami czteropak to w następny dzień nie ma jakiegoś kaca ale czuję się słaby. Da się jakoś zastąpić alko czymś innym co poprawi wieczór w tym kraju? Słodyczy też jem za dużo. Właściwie to jestem pewny że pozbycie się tych dwóch cech da odpowiednie efekty.
#dieta #silownia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pawel0707: w apce Fitatu możesz sobie obliczyć ile musisz dziennie spożyć kalorii żeby zjechać na wadze X kg w czasie który sobie wyznaczysz. Jest to liczone na podstawie płci, wieku, wzrostu, wagi i aktywności fizycznej. Potem każdego dnia możesz liczyć kalorie z produktów które zjadasz i będziesz widział jak dzienny "pasek" kalorii się zapełnia
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pawel0707: jest łatwiej jak odzwyczaisz organizm od cukru. Tylko przez jakiś czas musisz pić albo wodę albo napoje bez cukru. Wtedy wszystkie słodycze będą dla Ciebie za słodkie, sam tak mam. Jedynie jakiś milkshake sobie czasem kupuję
  • Odpowiedz
@Zales360: yerbamate czy zielone herbaty ponoć powinny jakoś zabijać ochotę na słodkie a co jedyne u mnie wywołują palpitację serca. Ale walka chyba ma sens bo inaczej to bym się toczył zamiast chodzić xD Sport też jakiś staram się uprawiać od ponad roku, więc nie jest tragedia ale waga nie chce niżej spaść
  • Odpowiedz