Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#rozowepaski #niebieskiepaski #przegryw #tinder

Czy jesteście szczęśliwi i zadowoleni z Waszego aktualnego życia? Wystarczy krótkie - tak.

A do pozostałych - czego Wam głównie brakuje, byście choć troszeczkę byli szczęśliwi, wymiencie te rzeczy, bo jestem ciekaw czy u większości osób wystarczy zaledwie jedna rzecz, która sprawi, że już uznacie, że jesteście już choć trochę szczęśliwi czy raczej będziecie potrzebować aż kilku rzeczy? Przykładowo znaleźć miłość, dodatkowo wyzdrowieć i mieć pracę, która może nie będzie dla Was fajna i lubiana, ale będzie tolerowana przez Was?

Może ktoś zaskoczy mnie odpowiedzią.
Ja od siebie dodam, że chciałbym mieć stałą pracę, w której czuję się, że jestem w odpowiednim miejscu, nie na siłę z braku wyboru, udając, że nadaję się tam. Ta jedna rzecz już mi bardzo pomoże w życiu, bo mimo braku miłości i przyjaciół, będzie stać mnie na realizację realnych (tanich) marzeń i to pozwoli mi jakoś żyć, a nie jak teraz, zamknięty w 4 ścianach, martwiący się o przyszłość

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #611a867ff81bf9000b2c7029
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: dla mnie liczą się tylko rzeczy niematerialne, w kase mam w------e. Jeśli chodzi o przyjaciół jest bardzo dobrze, nietrudno znaleźć bliską męską duszę. Jeśli chodzi o miłość to jest koszmar. Ruchanie jakichś przypadkowych dup to żaden problem ale nie jara mnie taki styl życia. Nie wiem co by musiało się stać żeby znaleźć jakąś partnerkę na poziomie. Po 24 latach życia (nie w piwnicy) nawet jeśli jakaś mi się
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@AnonimoweMirkoWyznania: Zarabiam dobre pieniądze w miejscu które lubię, mam perspektywy, jestem raczej ustawiony, na rynku pracy mogę przebierać w ofertach mając wiedzę i umiejętności z wielu dziedzin, do wszystkiego doszedłem sam. Mam wykształcenie, jestem obyty, mam zainteresowania a ludzie ogólnie mnie szanują. Zadowolny nie jestem, mimo sytuacji lepszej od 99% moich rówieśników. Od 6 lat jestem sam nie mogąc trafić na wartościową kobietę która odwzajemni moje szczere uczucia, i nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Uzależnianie szczęścia od przedmiotów lub kasy w myśl: „jak będę zarabiała kwotę X, to już w końcu będę szczęśliwa” jest złudne i niesie ze sobą ryzyko tego, że zawsze będzie jakieś ale, a pieniądze zamienią się kolejne rzeczy materialne, albo podwyżkę do kwoty Y, etc. Uniezależnienie poczucia szczęścia od tego, co się ma to jest dopiero wygryw. Szczęście tylko i wyłącznie w sobie samym, i znajdowanie w plusów każdej
  • Odpowiedz
DestrukcyjnaŁania: Nie. Chciałem zostać lekarzem, ale mój ojciec - biznesmen, źle zainwestował i stracił wszystko. Ojciec 60+ i około 600 tysięcy zobowiązań, brak stałej wypłaty. Od 11 lat utrzymuję dom rodzinny razem z mamą. Na nic mnie nie stać. Pożyczałem rodzicom na raty kredytu hipotecznego (3tys. na miesiąc, oczywiście nie całą kwotę). Jak było lepiej to poszedłem na studia, ale znowu w rodzinie syf i musiałem je zostawić. Kobiety nie szukam,
  • Odpowiedz