Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Wykopki, martwię się ( ͡° ʖ̯ ͡°). Zauważyłem, że od jakichś dwóch tygodni mój kotek ma dziwny nos, taki jakby brudny, ale nie da się tego umyć. Czy to może być rak? Kociak kończy dzisiaj 3 miesiące (oczywiście pojadę do weterynarza, ale wolałbym się trochę obeznać) #weterynaria #koty
Vuzetnazimno - Wykopki, martwię się ( ͡° ʖ̯ ͡°). Zauważyłem, że od jakichś dwóch tygo...

źródło: comment_1629033375BOJpbRKcLrh47vzmCO5QhI.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mamis: właśnie to jest strasznie dziwne, bo kociak nie wychodził w ogóle z domu, i z dnia na dzień na nosie pojawiła mu się taka grudka czarno-brązowa. Nie różni się ona kompletnie w strukturze od nosa, ale czuć wypukłość (,)
  • Odpowiedz
@Vuzet_na_zimno: to może być autoimmunologiczna reakcja, u kotów często pojawia się wokół pyszczka, zwykle na brodzie. Pamiętaj żeby podawać jedzenie tylko w czystym naczyniu szklanym (żaden plastik bo zbiera bakterie).
  • Odpowiedz
@Vuzet_na_zimno: trudno powiedzieć, jeśli powierzchnia jest chropowata może, ze względu na zbierające się zanieczyszczenia. Najważniejsze żeby zawsze miska była umyta, nie dokładać do zabrudzonej. A może zmieniałeś niedawno karmę i pojawiło się uczulenie?
  • Odpowiedz
@ebpttk: Jeśli chodzi o karmę to raczej nie, kot odkąd został odstawiony od matki je cały czas feringę (różne smaki, zawsze ma apetyt, nigdy nie jest apatyczny itd.). Miskę myję codziennie, może to za rzadko.
  • Odpowiedz
@Vuzet_na_zimno: z Feringą jest trochę dziwna z tego co obserwuję, niby dobry skład ale moim kotom np. zdarza się zwymiotować to co dopiero zjadły. Z dobrej karmy mogę polecić MAC's, a z niższej trochę półki Animonda.
Najlepiej odwiedzić porządnego weta, prawdopodobnie poda zastrzyk ze sterydem. Mojej to kotce pomogło, od kilku lat jest spokój.
  • Odpowiedz