Pierwsze owoce już dojrzały, więc niedługo będę mógł rozwikłać zagadkę ostrości tej odmiany. Otóż większość źródeł podaje ostrość na poziomie około 1kk SHU, ale jest też całkiem spora liczba miejsc, które deklarują o wiele niższą na poziomie około 100 k SHU. W takim wypadku trzeba organoleptycznie potwierdzić ( ͡º͜ʖ͡º)
@CzerwonaKoszula: Stare liście mogą być w złym stanie, mogą dotykać gleby i ułatwiać przenoszenie się grzybów. Doświetlenie łodygi pobudza do wzrostu i dojrzewania papryczek.
Ostrość: ~ 1kk SHU.
#chilizgobim
Pierwsze owoce już dojrzały, więc niedługo będę mógł rozwikłać zagadkę ostrości tej odmiany. Otóż większość źródeł podaje ostrość na poziomie około 1kk SHU, ale jest też całkiem spora liczba miejsc, które deklarują o wiele niższą na poziomie około 100 k SHU. W takim wypadku trzeba organoleptycznie potwierdzić ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://www.instagram.com/chili_z_gobim/
https://www.facebook.com/Chili-z-Gobim-102848334580501
#chili #chilihead #papryka #papryczki #ogrod #ogrodnictwo #warzywa #hobby #zainteresowania #domowyogrod #uprawa #uprawiajzwykopem #ostrezarcie #rosliny #botanika
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora