Wpis z mikrobloga

Myślę nad przeprowadzką z Wrocławia do mniejszego miasta w perspektywie 2 lat. Dużo dobrego słyszę o Świdnicy, podoba mi się to miasto i bliskość gór. Myślę też nad Legnicą i Opolem.

Priorytetem jest bliskość Wrocławia, muszę być średnio 2 dni w tygodniu w biurze, dlatego zwracam uwagę na dobry dojazd, również pociągiem.

Jestem z Legnicy więc nie musicie mi przypominać że jest brzydka ( ͡° ͜ʖ ͡°). Natomiast Opole znam i mam mieszane uczucia.

Jakie są wasze opinie o życiu w Świdnicy i Opolu, ewentualnie jakie inne miasta można rozważyć?
#wroclaw #dolnyslask #swidnica #opole
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wypok_user: Wychowałem się w Świdnicy, całkiem spoko miasto, masz blisko do Wrocławia, ale ceny nieruchomości to już wyglądają jak dalekie przedmieścia Wrocławia. W Rynku jest parę knajpek, ale zazwyczaj nic się w nich nie dzieje. Plusem jest bliskość gór. Dojazd do Wrocławia jest kiepski, w momencie gdy pojawi sie S35 będzie lepszy- ale to zakładam będzie kwestia 7-8 lat, z inwestycji to ma być również dostęp do "szprychy CPK", wiec
  • Odpowiedz
@wypok_user
Opole to bardzo fajne miasto ale zgaduję, że jednym z powodów przeprowadzki jest Wrocławska drożyzna. Niestety Opole pod tym względem może Cię niemiło zaskoczyć. Jak na wielkość miasta to Opole jest bardzo drogie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Draakul @wypok_user jak najbardziej porównuję. Zależy jakie są priorytety. Czy spokój czystość powietrza zieleń w okolicy i lasy oraz dużo miejsc do wyjazdów małych. Czy po prostu opole zwykle większe miasto. W przyszłości będzie droga szybkiego ruchu do Kłodzka. Wiec Wrocław Kłodzko w mniej niż godzinę będzie się jechać.
  • Odpowiedz