Co warto dokupić do domowej apteczki, nie licząc leków przeciwbólowych, plastrów i jakichś podstawowych bandaży? (bo takoweż artykuły już mam) Chciałabym ją jakoś lepiej doposażyć, dokompletować, ale zupełnie nie mam pomysłu na to, co mogłoby mi się jeszcze przydać.
To tak ja do boli cię noga to znajdziesz smarujesz jakimś żelem. Jak boli cię coś innego to bierzesz Apap lub Ibuprom. A jak boli cię gardło to płuczesz Glimbaxem. To taki przeciwzapalny, przeciwbólowy środek. Pomaga po kilkunastu minutach.
@2-Fenyloetyloamina: Bądź ostrożny z lekami - nie kupuj za dużo... Jakieś waciki czy plastry to spoko, bo to Ci poleży z 10 lat czy nawet więcej, ale jak nakupisz sobie sporo leków i maści "na każdą okazję" z ograniczonym terminem ważności, to potem będziesz wywalał, bo będzie po terminie, a więc i tak niezdatne do użytku...
Kupuj tylko rzeczy z bardzo długim terminem przydatności i takie, których faktycznie używasz albo są
@2-Fenyloetyloamina bandaz elastyczny- nigdy nie wiesz kiedy będziesz go potrzebować a fk apteki trzeba dojść I to co wyżej U mnie specjalne miejsce w apteczce ma furagina na zapalenia pęcherza, Wapno lub inne antyalergiczne Octanisept do odkażania ran + jalowe gaziki I papierowa taśma do przyklejania opatrunkow ;) Prócz tego leki na katar, kaszel i bol gardła różnego pochodzenia Coś na trawienie, zgagę i wzdęcia I na sraczkę z możliwością podania tego
Chciałabym ją jakoś lepiej doposażyć, dokompletować, ale zupełnie nie mam pomysłu na to, co mogłoby mi się jeszcze przydać.
#kiciochpyta #apteka #leki
To tak ja do boli cię noga to znajdziesz smarujesz jakimś żelem. Jak boli cię coś innego to bierzesz Apap lub Ibuprom. A jak boli cię gardło to płuczesz Glimbaxem. To taki przeciwzapalny, przeciwbólowy środek. Pomaga po kilkunastu minutach.
Kupuj tylko rzeczy z bardzo długim terminem przydatności i takie, których faktycznie używasz albo są
@SknerusMcTracz: a receptę to sobie narysuje.
@2-Fenyloetyloamina - to teraz wycieczka do hurtowni medycznej i apteczka wielkości lodówki ¯\_(ツ)_/¯