Wpis z mikrobloga

Co warto dokupić do domowej apteczki, nie licząc leków przeciwbólowych, plastrów i jakichś podstawowych bandaży? (bo takoweż artykuły już mam)
Chciałabym ją jakoś lepiej doposażyć, dokompletować, ale zupełnie nie mam pomysłu na to, co mogłoby mi się jeszcze przydać.

#kiciochpyta #apteka #leki
2-Fenyloetyloamina - Co warto dokupić do domowej apteczki, nie licząc leków przeciwbó...

źródło: comment_1628600403yKsgloo63ESR7Y24a8gT6d.jpg

Pobierz
  • 112
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@2-Fenyloetyloamina: Glimbax do płukania gardła.

To tak ja do boli cię noga to znajdziesz smarujesz jakimś żelem. Jak boli cię coś innego to bierzesz Apap lub Ibuprom. A jak boli cię gardło to płuczesz Glimbaxem. To taki przeciwzapalny, przeciwbólowy środek. Pomaga po kilkunastu minutach.
@2-Fenyloetyloamina: Bądź ostrożny z lekami - nie kupuj za dużo... Jakieś waciki czy plastry to spoko, bo to Ci poleży z 10 lat czy nawet więcej, ale jak nakupisz sobie sporo leków i maści "na każdą okazję" z ograniczonym terminem ważności, to potem będziesz wywalał, bo będzie po terminie, a więc i tak niezdatne do użytku...

Kupuj tylko rzeczy z bardzo długim terminem przydatności i takie, których faktycznie używasz albo są
@2-Fenyloetyloamina bandaz elastyczny- nigdy nie wiesz kiedy będziesz go potrzebować a fk apteki trzeba dojść I to co wyżej U mnie specjalne miejsce w apteczce ma furagina na zapalenia pęcherza, Wapno lub inne antyalergiczne Octanisept do odkażania ran + jalowe gaziki I papierowa taśma do przyklejania opatrunkow ;) Prócz tego leki na katar, kaszel i bol gardła różnego pochodzenia Coś na trawienie, zgagę i wzdęcia I na sraczkę z możliwością podania tego