Wpis z mikrobloga

@guarani: Nie tylko rakiet. Na początku też tak myślałem ale tam można w zasadzie dużo więcej ja póki co potrafię: Satelity, odrzutowce (zwykłe, ziemskie) łaziki (załogowe lub bezzałogowe) rakiety, sondy itp ;p naprawdę masa zabawy a to dopiero beta.
  • Odpowiedz
@Nekron: Wiesz, jara mnie w tej grze metoda prób i błędów :) kiedyś dojde co jest nie tak :D następnym razem zrobie coś masywniejszego i lepiej wyważonego bo teraz skupiłem się bardziej, żeby mu energii nie brakło :)
  • Odpowiedz
@Nekron: Ja przed paroma dniami nie potrafiłem dobrze orbitować wokoło Kerbina :D szczerze naoglądałem się na youtube kanał jakiegoś polaka, który robił lets playe z Kerbali i naprawdę miał przyjemne podejście - sporo tłumaczył i robił stopniowo od najprostszych rzeczy po coraz to bardziej skomplikowane :)
  • Odpowiedz
@Python: Uwaga, podaję rozwiązanie problemu :D Aby bezpiecznie jeździć łazikiem należy przełączyć się w tryb dokowania/translacji - przycisk w lewym dolnym rogu ekranu, pod smybolem rakiety. Przechyły spowodowane są siłami generowanymi przez moduł sterujący w trybie 'rakietowym', które normalnie służą do obracania statku w próżni.
  • Odpowiedz
@Cezetus: Hehe dzięki ;) na to bym pewnie nie wpadł sam... bo nie wiedziałem, że to coś zmienia :) - do końca życia kombinował bym z budowaniem innych łazików :D
  • Odpowiedz