Aktywne Wpisy

arinkao +43
Nikt nie zobaczy to zrobię pokazmorde, troche popart ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚

Grooveer +7
Dzień dobry witam wszystkich serdecznie ponownie. Wracam po dwutygodniowej przerwie. Na wstępie od razu zaznaczę, że jestem całym sercem za Ukrainą i chcę by wyrzuciła ona rosyjskiego okupanta ze swojej ziemi. Ale jestem też realistą i wiem, że Ukraina nie ma na to sił. Wielu Mirków źle odebrało moje intencje i nazwali mnie ruskim trollem, lub ruską onucą co oczywiście było bardzo krzywdzące i mnie zabolało, że jestem atakowany tylko za to,

https://www.wykop.pl/wpis/59604689/ciekawostki-ze-wschodu-292-ukraina-warta-odnotowan/
w którym brakuje tagów polska i islam, więc umieszczam je na tych tagach.
Litwa
Premier Republiki Litewskiej Ingrida Šimonytė i premier RP Mateusz Morawiecki wydali wspólne oświadczenie potępiające wojnę hybrydową rozpoczętą przez białoruski reżim przeciwko UE i wzywające UE do zdecydowanej odpowiedzi, w tym wprowadzenia sankcji. „Potępiamy reżim Łukaszenki za przekształcenie nielegalnej migracji w broń wymierzoną w UE i jej poszczególne państwa członkowskie w celu wywierania presji politycznej. To po raz kolejny pokazuje cynizm białoruskiego reżimu i wzywa do pilnej reakcji i wspólnych działań UE w celu rozwiązania tego wyzwania dla bezpieczeństwa” – powiedzieli we wspólnym oświadczeniu premierzy. „Apelujemy do Komisji Europejskiej, Frontexu, Europejskiego Urzędu Wsparcia w dziedzinie Azylu (EASO), wszystkich państw członkowskich UE i naszych partnerów spoza UE o zapewnienie politycznego i praktycznego wsparcia w sprostaniu temu wyzwaniu. Sytuacja na wschodniej granicy UE nie wykazuje oznak poprawy, a liczba osób nielegalnie przekraczających granicę z Białorusią stale rośnie do kilkuset dziennie.W obliczu tak bezprecedensowej sytuacji w naszym regionie Litwa i Polska wzywają UE i jej państwa członkowskie do kontynuowania i wzmacniania pilnego wsparcia dyplomatycznego, finansowego i technicznego dla Litwy w zwalczaniu skutków zbrodniczych działań reżimu Łukaszenki.
https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/lenkija-remia-lietuva-kartu-sieks-griezto-atsako-a-lukasenkos-rezimui-56-1546398
I my się w kryzys imigracyjny z islamskich państw zaplątamy.
Łotwa
W ostatnich dniach na granicy łotewsko-białoruskiej wykryto kolejne trzy przypadki nielegalnego przekroczenia granicy. Łącznie 28 Irakijczyków zostało zatrzymanych za umyślne nielegalne przekroczenie granicy państwowej - poinformowała Państwowa Straż Graniczna.
W środę 4 sierpnia straż graniczna Oddziału Straży Granicznej Silene przy administracji w Dyneburgu zatrzymała 12 osób (obywateli Iraku), które wcześniej nielegalnie przekroczyły granicę państwową podczas prowadzenia nadzoru granicznego w gminie Skrudaliena. Dwa kolejne przypadki nielegalnego przekroczenia granicy wykryto w czwartek, 5 sierpnia. Mianowicie, po sprawdzeniu informacji przekazanych przez miejscową ludność, czterech obywateli Iraku, którzy nielegalnie przekroczyli granicę państwa, zostało zatrzymanych w gminie Skrudaliena na przystanku autobusowym „Vārpene”. Kolejnych 12 obywateli Iraku, którzy nielegalnie przekroczyli granicę państwową wzdłuż Dźwiny, płynąc w nadmuchiwanej łodzi, zostało zatrzymanych w gminie Piedruja w pobliżu wsi Lupandi. We wszystkich przypadkach przeciwko grupie osób wszczęto postępowanie karne o umyślne nielegalne przekroczenie granicy państwowej.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/ieprieksejas-dienas-par-nelikumigu-latvijas-baltkrievijas-robezas-skersosanu-aiztureti-28-irakiesi.a415920/
Brawo dla miejscowej ludności.
Estonia
Rząd nie będzie omawiał ewentualnego wniosku o pomoc z Litwy w celu relokacji migrantów, którzy przybyli tam z Białorusi, dopóki nie otrzyma formalnego wniosku. „Na dzień dzisiejszy Litwa nie złożyła żadnego wniosku o relokację migrantów, którzy przybyli na Litwę w ramach ataku hybrydowego, a rząd omówi to po przyjęciu takiego wniosku” – powiedziała rzeczniczka rządu Mariann Sudakov. Sudakow powiedziała, że Estonia skupia się obecnie również na pomocy Litwie w radzeniu sobie z samym kryzysem. „Jednak Estonia jest również gotowa pomóc, gdy pojawi się bezpośrednie zagrożenie dla jej bezpieczeństwa. Zarząd Policji i Straży Granicznej (PPA) jest przygotowany do radzenia sobie z masową imigracją” – potwierdził rzecznik rządu. Szczegółami ewentualnego umieszczenia migrantów w Estonii zajmie się Ministerstwo Spraw Wewnętrznych.
https://news.err.ee/1608299955/relocating-migrants-in-estonia-not-going-ahead-without-lithuania-s-request
#islam
#polska
#4konserwy
#strazgraniczna
#polityka
@Paula_pi: A dlaczego? Przecież wg idiotów kryzys migracyjny z krajów islamskich w w Europie, to nie kłopot Polski. Debile potrafili postowac pod info o przestępstwach imigrantów spoza UE na zachodzie, informacje o przestępstwach Polaków w Polsce.
Ty już o to kiedyś zabiegałaś okrężną drogą. O co ci dokładnie chodzi? Wrzuć islam na czarno. Informacje w pełnej, nie okrojonej formie masz na tagach w stylu litwa białorus
Nie o tym co się dzieje na Litwie, nie interesują mnie też imigranci.
Będę wdzięczna, ładnie proszę (。◕‿‿◕。)