Aktywne Wpisy
Lujdziarski +211
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
Nastał sezon jesienny.
Na pierwszy ogień poszedł Coppelion, ze względu na postapokaliptyczny klimacik.
Zarys fabuły,który znalazłam zanim zaczęłam oglądać - w 2016 roku nastąpiła awaria elektrowni atomowej w Tokyo, akcja dzieje się 20 lat później, z opustoszałej stolicy dociera sygnał od pozostałych tam niedobitków. Oddział specjalny zostaje oddelegowany do odnalezienia ich.
Nie wiem czego się spodziewałam, chyba m.in. ładnej animacji, a tu już po 2 minutach widzę jak strasznie postacie odstają od bardzo ładnie narysowanego tła.
Poznajemy więc naszą ekipę,składającą się z młodych dziewcząt,jak ktoś słusznie gdzieś napisał: Why are they dressed like high school girls? Because REASONS!
No tak,nie od dziś wiadomo,że mundurek z ultra krótką spódniczką to idealny strój jeśli planujecie wypad do Tokyo po apokalipsie( srsly? przy pierwszych ujęciach z wiatrem zastanawiałam się czy pani herszt bandy nosi w ogóle bieliznę?).
Główne bohaterki są nieco irytujące (pani herszt + moe okularnica + moe "jestem głośna i dużo jem"),oczywiście już na wstępie dowiadujemy się,że są genetycznie przystosowane do promieniowania.
Mimo niewielu podobieństw, seria już kojarzy mi się z takim np Gunslinger Girl/ Elfen Lied, gdzie również "podrasowane" dziewczynki wykonują niebezpieczne zadania dla poważnych starszych facetów.Nawet inni ludzie nazywają je tutaj między sobą per "puppets".
Nie znam mangi,seria raczej się rozkręci,na pewno nie będzie słodko, biorąc pod uwagę końcówke odcinka. Z trailera wynika,że pewnie będą się działy ciekawsze rzeczy:)
#anime #manga #animenowysezon #coppelion #chinskiebajki #przemysleniazdupy
Tytani idealnie zajeli miejsce po SAO, to co teraz planowane jest jako kolejny wielki hit? Bo widzę, że raczej nie tytuł tu opisany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do hype.... Stawiam, że największy będzie przy Kyoukai no Kanata. Sam osobiście na to czekam, chociaż większe nadzieje pokładam w Golden Time
@Moxmox: Sprzedało się i wciąż się doskonale sprzedaje.
Ale nie da się zaprzeczyć że ciśnienie na tą serie było ogromne, co można zobaczyć na dowolnej stronie poświęconej anime i wynikach głosowań na najlepsza produkcje tamtego sezonu, liczbie wszelakich filmów na yt czy dyskusji na forach. Dlatego tez sie zastanawiam jaka kolejna seria przejmie tę role.