Wpis z mikrobloga

a jak to powinno być? Siekany czy mielony w maszynce? Bo słyszałem że ten pierwszy prawilniejszy jest


@scaryguyy: Zależy od mięsa i preferencji. Ligawa czy inne twardsze części udźca lepiej zmielić bo zbyt grubo posiekane będą zbyt twarde do jedzenia na surowo (no chyba że ktoś tak drobno posieka jak by to wyszło przy mieleniu - tylko wtedy jaki sens siekać). Polędwica natomiast jest na tyle delikatna że powinna być siekana.
@Kowixx: taki że jak dodajesz śmietanę do carbonara to nie jest carbonara tylko makaron w sosie śmietanowym. Pasuje ci? Ok, ale użyj innej nazwy (tak jak OP nazwał to co zrobił tatarem).

A whisky z lodem to jest kuriozum bo jak ktoś nie lubi whisky to niech nie pije skoro rozcieńcza albo znajdzie taka mniej wyrazista ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A whisky z lodem to jest kuriozum bo jak ktoś nie lubi whisky to niech nie pije skoro rozcieńcza albo znajdzie taka mniej wyrazista ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@JimNH777: na głowę upadłeś? Przecież whisky, i to te najlepsze bardzo często pije się rozcieńczone wodą. Zwłaszcza w Szkocji czy Anglii. Woda pomaga lepiej wydobyć smak i w zależności od ilości czy temperatury może bardzo pozytywnie na niego wpłynąć
@scaryguyy: to już różnie - niektórzy siekają, inni mielą. Tak jak pisze @Mirkosoft.
Np w wielu knajpach masz całe show z siekaniem tatara - fajna sprawa, polecanko.
@Kowixx: dla mnie niech każdy sobie je jak chce, ale #bojowkaczystegotataru czuwa. Ba, poza wołowym uwielbiam np tatar ze śledzia <3


@wogx: grzybki marynowane, cebulka marynowana, kapary - z dodatkami można szaleć :D
@paprykasz: XD
@Mikolaj_Rej: :3