Wpis z mikrobloga

Tatar

Wołowina, olej, ocet, (maggi lub sos sojowy ciemny plus lubczyk, lub sos worcestershire, co tam wolicie) sól, pieprz, dużo pieprzu, jajko, surowa cebula. Czasami dodaję wody z ogórków, nie same ogórki. Z chlebkiem oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #keto #arinkaofood
arinkao - Tatar ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Wołowina, olej, ocet, (maggi lub sos sojowy ciemn...

źródło: comment_1628104152Kdb3D9eIwUOs8CDe9tBwHl.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Kowixx: wszystko fajnie ale Maggi ma tak intensywny smak, że zabija wszystko, więc Tatar o smaku Maggi to lekko mówiąc g---o.

@steemm: możesz zawsze mniej dodać.

@JimNH777: > A w----y z lodem to jest kuriozum bo jak ktoś nie lubi w----y to niech nie pije skoro rozcieńcza albo znajdzie taka mniej wyrazista ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak będę w Szkocji na tripie po destylarniach to
  • Odpowiedz
@steemm: Wiele osób lubi i używa więc bądź łaskaw się nie pruć i nie hejtować. Ja nie lubię czekolady, cukierków i surowych ogórków a nie chodzę po mirko gnoić ludzi z tego powodu.

@Zkropkao_Na grzyby marynowane to po prostu grzyby w occie, ocet be, dla plebsu ale grzyby i reszta w occie to super?
  • Odpowiedz
@arinkao: nigdzie nie napisałam, że ocet ble.
Co może potwierdzić mój niebieski, bo niejednokrotnie przedobrzyłam z octem.
Świeża cebulką w occie, papryka marynowana, ogórki konserwowe, grzybki - uwielbiam takie jedzenie "dla plebsu"

Ale ocet do tatara? Nie. Zabija totalnie smak świeżego mięsa.

Polecam natomiast dodać octu do marynaty do wieprzowiny - powoduje, że mięso robi się zajebiscie kruche :3 i dużo szybciej się smaży.
  • Odpowiedz
@Bartek404: Nigdy nie słyszałam o tym daniu, jadłeś? Rzeczywiście podobne smaki, jak dodam następnym razem musztardę, keczup i majonez to będzie holenderski przysmak ;) Powiem czy moje lepsze czy nie.
  • Odpowiedz
@arinkao: Ja również, do wczoraj :D Miałem okazję spróbować u znajomych Filet americain przywiezione prosto z Holandii. Tak mi posmakowało, że postanowiłem dzisiaj zakasać rękawy i zrobić to sam (nie znalazłem tego nigdzie w naszych sklepach).
Robiłem według tego przepisu
Zamiast ketchupu polecam dodać Pesto Arrabiata (dostępne w biedronce. Zawiera chilli, więc później ostrożnie z przyprawą!), daje dużo lepszy pomidorowy posmak.
Majonez, pesto, sos worcestershire, musztardę i przyprawy najpierw wymieszałem
Bartek404 - @arinkao: Ja również, do wczoraj :D Miałem okazję spróbować u znajomych F...

źródło: comment_1628624314ogB7HHicr40AkLcfctDTDR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bartek404: Fajnie, ja na pierwszym miejscu mam pastę paprykową, ze słodkiej papryki czerwonej, potem pomidory. W domu mam zrobiony ajwar i pastę paprykowo-pomidorową, bije na łeb wszystkie keczupy. Majonez to poprostu jajko z olejem i octem, czyli moje składniki na tatara.
Powiedz czy to nie lepsze od tych wszystkich gównianych tatarów z wywalonym jajkiem na wierzch i cebulą obok?
  • Odpowiedz