Wołowina, olej, ocet, (maggi lub sos sojowy ciemny plus lubczyk, lub sos worcestershire, co tam wolicie) sól, pieprz, dużo pieprzu, jajko, surowa cebula. Czasami dodaję wody z ogórków, nie same ogórki. Z chlebkiem oczywiście ( ͡°͜ʖ͡°)
@JimNH777: > A w----y z lodem to jest kuriozum bo jak ktoś nie lubi w----y to niech nie pije skoro rozcieńcza albo znajdzie taka mniej wyrazista ( ͡°͜ʖ͡°)
@steemm: Wiele osób lubi i używa więc bądź łaskaw się nie pruć i nie hejtować. Ja nie lubię czekolady, cukierków i surowych ogórków a nie chodzę po mirko gnoić ludzi z tego powodu.
@Zkropkao_Na grzyby marynowane to po prostu grzyby w occie, ocet be, dla plebsu ale grzyby i reszta w occie to super?
@arinkao: nigdzie nie napisałam, że ocet ble. Co może potwierdzić mój niebieski, bo niejednokrotnie przedobrzyłam z octem. Świeża cebulką w occie, papryka marynowana, ogórki konserwowe, grzybki - uwielbiam takie jedzenie "dla plebsu"
Ale ocet do tatara? Nie. Zabija totalnie smak świeżego mięsa.
Polecam natomiast dodać octu do marynaty do wieprzowiny - powoduje, że mięso robi się zajebiscie kruche :3 i dużo szybciej się smaży.
@Bartek404: Nigdy nie słyszałam o tym daniu, jadłeś? Rzeczywiście podobne smaki, jak dodam następnym razem musztardę, keczup i majonez to będzie holenderski przysmak ;) Powiem czy moje lepsze czy nie.
@arinkao: Ja również, do wczoraj :D Miałem okazję spróbować u znajomych Filet americain przywiezione prosto z Holandii. Tak mi posmakowało, że postanowiłem dzisiaj zakasać rękawy i zrobić to sam (nie znalazłem tego nigdzie w naszych sklepach). Robiłem według tego przepisu Zamiast ketchupu polecam dodać Pesto Arrabiata (dostępne w biedronce. Zawiera chilli, więc później ostrożnie z przyprawą!), daje dużo lepszy pomidorowy posmak. Majonez, pesto, sos worcestershire, musztardę i przyprawy najpierw wymieszałem
@Bartek404: Fajnie, ja na pierwszym miejscu mam pastę paprykową, ze słodkiej papryki czerwonej, potem pomidory. W domu mam zrobiony ajwar i pastę paprykowo-pomidorową, bije na łeb wszystkie keczupy. Majonez to poprostu jajko z olejem i octem, czyli moje składniki na tatara. Powiedz czy to nie lepsze od tych wszystkich gównianych tatarów z wywalonym jajkiem na wierzch i cebulą obok?
Wołowina, olej, ocet, (maggi lub sos sojowy ciemny plus lubczyk, lub sos worcestershire, co tam wolicie) sól, pieprz, dużo pieprzu, jajko, surowa cebula. Czasami dodaję wody z ogórków, nie same ogórki. Z chlebkiem oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #keto #arinkaofood
@steemm: możesz zawsze mniej dodać.
@JimNH777: > A w----y z lodem to jest kuriozum bo jak ktoś nie lubi w----y to niech nie pije skoro rozcieńcza albo znajdzie taka mniej wyrazista ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak będę w Szkocji na tripie po destylarniach to
@Zkropkao_Na: jeszcze cebula i ogórek
@steemm: maggi to g---o
@Ranger: a to z boku mięsa
@Zkropkao_Na grzyby marynowane to po prostu grzyby w occie, ocet be, dla plebsu ale grzyby i reszta w occie to super?
Co może potwierdzić mój niebieski, bo niejednokrotnie przedobrzyłam z octem.
Świeża cebulką w occie, papryka marynowana, ogórki konserwowe, grzybki - uwielbiam takie jedzenie "dla plebsu"
Ale ocet do tatara? Nie. Zabija totalnie smak świeżego mięsa.
Polecam natomiast dodać octu do marynaty do wieprzowiny - powoduje, że mięso robi się zajebiscie kruche :3 i dużo szybciej się smaży.
Robiłem według tego przepisu
Zamiast ketchupu polecam dodać Pesto Arrabiata (dostępne w biedronce. Zawiera chilli, więc później ostrożnie z przyprawą!), daje dużo lepszy pomidorowy posmak.
Majonez, pesto, sos worcestershire, musztardę i przyprawy najpierw wymieszałem
Powiedz czy to nie lepsze od tych wszystkich gównianych tatarów z wywalonym jajkiem na wierzch i cebulą obok?